.«Ακόμα και μικρότερη του 4% η μείωση του ΑΕΠ το 2013»

Η συρρίκνωση του ΑΕΠ το 2013 μπορεί να είναι μικρότερη και του 4% που έχει προβλεφθεί, ανέφερε από τη Φρανκφούρτη όπου βρίσκεται ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, μιλώντας στη Λέσχη Επιχειρηματικότητας «Frankfurter Gesellschaft für Handel, Industrie und Wissenschaft»

Ο Γ. Στουρνάρας επεσήμανε ότι χάρη στις θυσίες των ελλήνων πολιτών και τη στήριξη των ευρωπαίων εταίρων, η ελληνική οικονομία αρχίζει να δείχνει τα πρώτα πολύ ενθαρρυντικά σημάδια σταθεροποίησης και ανάκαμψης.

Για το πρωτογενές πλεόνασμα, ο υπουργός Οικονομικών είπε πως αυτό που προβλέπεται στον προϋπολογισμό του 2014 για το 2013 είναι της τάξεως του 0,4% του ΑΕΠ, ενώ προσέθεσε ότι με βάση τα νεότερα στοιχεία για την εκτέλεση του προϋπολογισμού, φαίνεται πως ακόμη και αυτός ο στόχος θα ξεπεραστεί κατά πολύ.

Ο υπουργός Οικονομικών είχε συναντήσεις με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Deutsche Bank, Jürgen Fitschen, τον πρόεδρο της Deutsche Bundesbank, Jens Weidmann, καθώς και εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου και τραπεζικού τομέα της Γερμανίας,  στο πλαίσιο επίσκεψης εργασίας στη Φρανκφούρτη.

Όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Οικονομικών, ο κ. Στουρνάρας συνομίλησε με διευθύνοντα σύμβουλο της Deutsche Bank για τις θετικές εξελίξεις στην ελληνική οικονομία και για τις διεθνείς αγορές, ενώ, ακολούθως, παρουσίασε στον πρόεδρο της Deutsche Bundesbank, τα θετικά στοιχεία της ελληνικής οικονομίας και τους παράγοντες που συνέβαλαν στο να δημιουργηθεί πρωτογενές πλεόνασμα στον προϋπολογισμό.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.