.«Σπαρτιάτικη» προεδρία ετοιμάζει η Ελλάδα

Σχεδόν 18 μήνες από την εποχή που συζητούνταν ακόμη και η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη, η Αθήνα ετοιμάζεται να αναλάβει την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με σκοπό να δείξει ότι ανακάμπτει, σύμφωνα με το Reuters.

Το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο εκτιμά ότι η Ελλάδα, που αναλαμβάνει την προεδρία την 1η Ιανουαρίου, έχει τη φήμη του πιο προβληματικού παιδιού της Ευρώπης και αναμένεται να διαπραγματευτεί αυτό το διάστημα μείωση του χρέους της.

Η θέση αυτή απαιτεί από την Αθήνα να διοργανώσει σειρά υπουργικών συναντήσεων και διαπραγματεύσεων για θέματα στρατηγικής, γεγονός που θα της δώσει την ευκαιρία να διαμορφώσει την ατζέντα, τουλάχιστον για τους επόμενους μήνες.

Η προεδρία αποτελεί για την Ελλάδα μία ευκαιρία και μία πρόκληση: Μία ευκαιρία να δείξει ότι επιστρέφει στο σωστό δρόμο και να διοργανώσει μία αποδοτική προεδρία και τον κίνδυνο δεχτεί κριτική αν δεν πάει καλά.

Επίσης, είναι ευκαιρία να συνεργαστεί στενά με τη Γερμανία και τις άλλες μεγάλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε μία προσπάθεια να τις πείσει ότι είναι σοβαρή και ότι αξίζει μία ακόμη ευκαιρία, λέει το Reuters, εννοώντας κούρεμα του χρέους

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.