.«Αργότερα η συζήτηση για το χρηματοδοτικό κενό»

Δεν έλειψαν και σε αυτό το Eurogroup οι αναφορές στην Ελλάδα. Ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Όλι Ρεν καθώς και ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, αναφέρθηκαν στην Ελλάδα και το ζήτημα του δημοσιονομικού κενού το 2014, λέγοντας ότι υπάρχουν δημοσιονομικά ζητήματα που εξετάζονται.

Ο πρόεδρος του Eurogroup σχολίασε, παράλληλα, πως είναι πολύ νωρίς για να πει κανείς με βεβαιότητα πόσο μεγάλο θα είναι το χρηματοδοτικό κενό της Ελλάδας, υπενθυμίζοντας πως η αποστολή της τρόικας δεν έχει ολοκληρωθεί, αν και παραδέχθηκε πως εξεπλάγη από τους αριθμούς που άκουσε στην έναρξη της συνεδρίασης, αναφερόμενος στη δήλωση του Γιεργκ Άσμουσεν ότι το χρηματοδοτικό κενό στην Ελλάδα θα κυμανθεί μεταξύ 5 και 6 δισ. ευρώ.

Ο Ντάισελμπλουμ επανέλαβε τη δέσμευση του Eurogroup να παρέχει επαρκή υποστήριξη στην Ελλάδα, εφόσον αυτή τηρεί τους όρους του προγράμματός της, ενώ αναγνώρισε πως καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια για να πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα και σημείωσε πως οι προσπάθειες για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων ξεκινούν να καρποφορούν.

Ο Όλι Ρεν επανέλαβε τη γνωστή του φράση ότι «η μπάλα είναι στο γήπεδο της Ελλάδας», ενώ ο πρόεδρος του Eurogroup είπε ότι δεν υπάρχει στήριξη από το Eurogroup για κούρεμα του ελληνικού χρέους, αλλά υπάρχουν άλλοι τρόποι ελάφρυνσης.

 Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με τον Ντάισελμπλουμ, οι συζητήσεις για το χρηματοδοτικό κενό της Ελλάδας θα διεξαχθούν το Δεκέμβριο η τον Ιανουάριο. Στην επόμενη συνεδρίαση του Νοεμβρίου θα συζητηθεί η έξοδος της Ισπανίας και της Ιρλανδίας από το Μνημόνιο. 

Η αντίστοιχη συζήτηση για την Πορτογαλία αναμένεται να γίνει εντός του πρώτου τριμήνου του 2014, σύμφωνα με τον ίδιο.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.