.«Θα πρέπει να περιμένετε τα πάντα»

«Θα πρέπει να περιμένετε τα πάντα», σε περίπτωση που υπάρξει στρατιωτική επέμβαση εναντίον της Συρίας, δήλωσε ο Άσαντ στη διάρκεια συνέντευξής του που μεταδόθηκε από το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS. 

«Η (συριακή) κυβέρνηση δεν είναι ο μόνος παράγοντας στην περιοχή. Υπάρχουν διάφορες πλευρές, διάφορες θρησκευτικές ομάδες, διάφορες ιδεολογίες», πρόσθεσε ο σύρος πρόεδρος.

Στην συνέντευξη, που δόθηκε στη Δαμασκό για λογαριασμό του CBS, ο Άσαντ αρνήθηκε ότι η κυβέρνησή του εμπλέκεται στην επίθεση με χημικά όπλα της 21ης Αυγούστου, όμως σημείωσε ότι ενδέχεται να τα χρησιμοποιήσει, «αν οι αντάρτες ή τρομοκράτες στην περιοχή, ή οποιαδήποτε άλλη ομάδα, διαθέτει» χημικά όπλα. «Δεν είμαι προφήτης, δεν μπορώ να σας πω τι θα συμβεί», είπε χαρακτηριστικά.

Ο σύρος πρόεδρος κάλεσε εξάλλου του αμερικανούς βουλευτές - που αναμένεται να εξετάσουν την πρόταση του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα όσον αφορά μια στρατιωτική επέμβαση στη Συρία - να «ζητήσουν από την κυβέρνηση αποδείξεις» για την επίθεση με χημικά όπλα της 21ης Αυγούστου.

«Ας είστε διαφανείς», είπε χαρακτηριστικά. «Όλος ο κόσμος είναι απογοητευμένος από την κυβέρνηση» Ομπάμα, συνέχισε ο Άσαντ. «Ελπίζαμε ότι θα ήταν διαφορετική από αυτή του Μπους».

«Σε αυτή την υπόθεση ο (αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον) Κέρι δεν διαθέτει καμία απόδειξη», εκτίμησε, αναφερόμενος και στα στοιχεία που είχε παρουσιάσει ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Κόλιν Πάουελ για να αποδείξει την παρουσία όπλων μαζικής καταστροφής στο Ιράκ πριν την επέμβαση στη χώρα το 2003: «Όταν παρουσίασε τα στοιχεία, ήταν ψευδή».

«Από την περιοχή όπου λένε ότι η κυβέρνηση χρησιμοποίησε χημικά όπλα δεν υπάρχουν παρά βίντεο, φωτογραφίες και καταγγελίες. Δεν ήμασταν εκεί», κατήγγειλε ο Άσαντ , ο οποίος διερωτήθηκε: «Πώς μιλάς για κάτι χωρίς να υπάρχουν αποδείξεις; (…) Η κυβέρνησή μας δεν μιλά παρά μόνο όταν υπάρχουν αποδείξεις».

«Οι Ρώσοι έχουν εντελώς διαφορετικές αποδείξεις, σύμφωνα με τις οποίες οι πύραυλοι εκτοξεύθηκαν από περιοχές που ελέγχουν οι αντάρτες", υπογράμμισε ο Άσαντ.

«Το (αμερικανικό) Κογκρέσο θα ψηφίσει σε μερικές ημέρες και πιστεύω ότι το Κογκρέσο έχει εκλεγεί από τον λαό για να τον εκπροσωπεί. Οι βουλευτές θα πρέπει λοιπόν να αναρωτηθούν: “Τι προσφέρουν οι πόλεμοι στην Αμερική; Τίποτα”», σημείωσε ο ίδιος. 

«Είναι ένας πόλεμος που είναι αντίθετος με τα συμφέροντα της Αμερικής. Γιατί; Είναι ένας πόλεμος που θα καταλήξει να υποστηρίζει την αλ Κάιντα και τους ανθρώπους που σκότωσαν Αμερικανούς την 11η Σεπτεμβρίου», κατέληξε ο Άσαντ.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.