.Μπαν Κι Μουν: Έγκλημα κατά της ανθρωπότητας η πιθανή χρήση χημικών στη Συρία

Η χρήση χημικών όπλων στη Συρία, εάν και εφόσον αποδειχθεί, συνιστά «έγκλημα κατά της ανθρωπότητας» που θα έχει «σοβαρές συνέπειες», δήλωσε την Παρασκευή ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι Μουν από τη Σεούλ, όπου πραγματοποιεί επίσκεψη.
«Οποιαδήποτε χρήση χημικών όπλων, οπουδήποτε, από οποιονδήποτε, και ανεξάρτητα από τις συνθήκες, παραβιάζει το διεθνές δίκαιο. Ένα τέτοιο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας θα έχει σοβαρές συνέπειες για αυτόν που το διέπραξε », είπε ο επικεφαλής του ανώτατου διεθνούς οργανισμού.

Μια ομάδα επιθεωρητών του ΟΗΕ βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη Συρία και ο Μπαν Κι Mουν κάλεσε τις αρχές της χώρας να συνεργαστουν σε μια έρευνα για τις επιθέσεις αυτές, που φέρεται ότι πραγματοποιήθηκαν κοντά στη Δαμασκό.

Η συριακή αντιπολίτευση κατηγόρησε προχθές Τετάρτη το καθεστώς ότι σκότωσε περισσότερους από 1.300 ανθρώπους με χημικά όπλα κοντά στη Δαμασκό. Η κυβέρνηση το αρνείται επισήμως. 

Σημειώνεται πως ο Ρώσος ΥΠΕΞ Σ. Λαβρόφ και  ο Αμερικανός ομόλογός του Τζ. Κέρι ζήτησαν συνεργασία της Δαμασκού με τους ειδικούς του ΟΗΕ. Κανένας δεν πρέπει να προδικάσει το αποτέλεσμα της έρευνας, διαμηνύει η Κίνα
  
Aνώτεροι διπλωμάτες από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Ρωσία, θα συναντηθούν στη Χάγη την επόμενη Τετάρτη, για να εξετάσουν λύσεις για την πιθανότητα λήξης του αιματηρού εμφυλίου πολέμου στη Συρία, ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ. 

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.