.Τουλάχιστον 26 Αιγύπτιοι αστυνομικοί νεκροί στο Σινά

Τουλάχιστον 26 Αιγύπτιοι αστυνομικοί έχασαν τη ζωή τους σε ενέδρα στη χερσόνησο του Σινά, στην πιο αιματηρή επίθεση κατά των δυνάμεων ασφαλείας της χώρας τα τελευταία χρόνια. 


Τουλάχιστον 25 αστυνομικοί σκοτώθηκαν όταν ένοπλοι, οι οποίοι πιστεύεται πως ανήκουν σε ένα ριζοσπαστικό ισλαμιστικό κίνημα, εκτόξευσαν μια ρουκέτα κι άνοιξαν πυρ με αυτόματα όπλα εναντίον δύο μικρών λεωφορείων της αστυνομίας που κατευθύνονταν στην πόλη Ράφα, όπου βρίσκεται η μεθοριακή διέλευση προς τη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με τις πηγές αυτές.

Το υπουργείο Εσωτερικών της Αιγύπτου κατηγόρησε για την επίθεση «τρομοκράτες». Πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας διευκρίνισαν ότι τρεις από τους φερόμενους ως δράστες έχουν συλληφθεί.

Λίγη ώρα αργότερα η μεταβατική κυβέρνηση της Αιγύπτου έκλεισε επ' αόριστον την συνοριακή διάβαση στη Ράφα, τη μόνη είσοδο στη Λωρίδα της Γάζας που δεν ελέγχει το Ισραήλ. Η διάβαση αυτή είχε ήδη κλείσει την περασμένη εβδομάδα αλλά άνοιξε ξανά εν μέρει το Σάββατο, όπως ανακοίνωσε η Χαμάς, η ισλαμιστική οργάνωση η οποία ελέγχει αυτόν τον παλαιστινιακό θύλακα.

Η επίθεση σημειώθηκε εν μέσω της νέας σοβαρής πολιτικής κρίσης που έχει ξεσπάσει στην Αίγυπτο, και παραπέμπει στην εκστρατεία βίας των ισλαμιστικών οργανώσεων αλ Τζιχάντ και αλ Γκαμάα αλ Ισλαμίγια, η οποία είχε στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 1.300 ανθρώπους την δεκαετία του 1990.

Εξάλλου το μεσημέρι τουλάχιστον ένας αστυνομικός σκοτώθηκε σε μια επίθεση στην αλ Αρίς, την πρωτεύουσα της επαρχίας του Βορείου Σινά, σύμφωνα με μία πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας. Εξάλλου, δύο άνδρες σκοτώθηκαν και ένας τρίτος συνελήφθη όταν εξαπέλυσαν επίθεση εναντίον αστυνομικών και στρατιωτικών στην Φαγιούμ, μια όαση στα νότια του Καΐρου.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.