.«Σήμερα εγκαινιάζουμε ένα νέο κεφάλαιο συνεργασίας με τη Γαλλία»


Με τη Γαλλία μας συνδέουν θεσμοί αιώνων, δήλωσε ο έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, κατά τη διάρκεια των κοινών του δηλώσεων με τον γάλλο πρόεδρο.

«Η σταθεροποίηση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα στηρίχθηκε αποφασιστικά στη Γαλλία, όπως και η ένταξη μας στην Ευρώπη», τόνισε.

«Η Γαλλία σήμερα δίνει μαζί μας τον αγώνα για περισσότερη αλληλεγγύη και ανάπτυξη στην Ευρώπη. Ενημέρωσα τον φίλο γάλλο πρόεδρο για την πρόοδο της Ελλάδας. Υπογράμμισα και το βαρύ τίμημα της ύφεσης και της ανεργίας
Ο γάλλος πρόεδρος δήλωσε τη στήριξη του για να θωρακίσουμε την κοινωνική συνοχή», ανέφερε ο κ. Σαμαράς.

Παράλληλα ο Α. Σαμαράς τόνισε ιδιαίτερα το θέμα της ανεργίας τονίζοντας χαρακτηριστικά πως«ενημέρωσα τον φίλο γάλλο πρόεδρο για την πρόοδο της Ελλάδας. Υπογράμμισα και το βαρύ τίμημα της ύφεσης και της ανεργίας. Η ανεργία των νέων κοντεύει να ακουμπήσει το εφιαλτικό 60%». 

Παράλληλα ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «ενόψει της ελληνικής προεδρίας της ΕΕ το πρώτο εξάμηνο του 2014 προετοιμάζουμε μέτρα καταπολέμησης της ανεργίας», ενώ ανέφερε ότι «ο Γάλλος πρόεδρος δήλωσε τη στήριξη του για να θωρακίσουμε την κοινωνική συνοχή». 

Επίσης ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για το «καυτό» θέμα των επενδύσεων τονίζοντας ότι στο επίκεντρο βρέθηκαν ενέργεια, κατασκευές, μεταφορές, άμυνα, διαχείριση υδάτινων.

«Η Ελλάδα υπέγραψε συμφωνία για τον τουρισμό με τη Γαλλία, ενώ το γαλλικό Ταμείο Παρακαταθηκών Και Δανείων θα συμμετέχει στο Αναπτυξιακό Ταμείο επιχειρήσεων για την ενίσχυση της ρευστότητας».

«Στο γεύμα θα συζητήσουμε για τα κοινά συμφέροντα μας πάνω σε διεθνή ζητήματα. Θα συζητήσουμε για τα ενεργειακά αποθέματα της Ελλάδας, τα οποία σε λίγο θα αποδειχθούν ότι είναι σημαντικά», ανέφερε ο κ. Σαμαράς.

Ο κ. Ολάντ έδειξε ενδιαφέρον για τον ελληνικό ρόλο στην ασφάλεια της Ευρώπης. Σήμερα εγκαινιάζουμε ένα νέο κεφάλαιο συνεργασίας με τη Γαλλία. 

«Θα μιλήσουμε για τα ενεργειακά αποθέματα που υπάρχουν στην περιοχή τα οποία είναι στρατηγικής σημασίας», σημείωσε ο πρωθυπουργός, ενώ ανακοίνωσε ότι σήμερα θα υπογραφεί συμφωνία μεταξύ στους συνδέσμους επιχειρηματιών της Ελλάδας και της Γαλλίας.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.