.Σύσκεψη των τριών για τη βία


Τα φαινόμενα βίας των τελευταίων ημερών συζήτησαν οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί που στηρίζουν την Κυβέρνηση, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που είχαν και ολοκληρώθηκε πριν από λίγο. Εξερχόμενος της σύσκεψης, ο Υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας τόνισε ότι ενημέρωσε τους αρχηγούς για το Eurogroup της επόμενης δευτέρας, για αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και για το μεγάλο φορολογικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί την άνοιξη, ενώ αναφερόμενος στις εξελίξεις στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο τόνισε ότι «ακόμη δεν έχουμε καταλήξει».
O Νίκος Δένδιας δήλωσε από τη πλευρά του: «Η ανομία απ' οπουδήποτε και αν προέρχεται δεν γίνεται ανεκτή».
Εν τω μεταξύ, κείμενο με το οποίο γίνεται ανάληψη ευθύνης για την επίθεση σε βάρος της οικίας του αδελφού του κυβερνητικού εκπροσώπου, Σ. Κεδίκογλου, αναρτήθηκε σε αντιεξουσιαστική ιστοσελίδα. 
Η αστυνομία ερευνά κατά πόσο έχει βάση, καθώς δεν φέρει υπογραφή. Πάντως, όπως προέκυψε από την εξέταση στα εγκληματολογικά εργαστήρια τα δύο όπλα που χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε τρομοκρατική ή άλλη εγκληματική ενέργεια.  
«Έναν άνθρωπο μπορείς να τον πυροβολήσεις, όπως κι ένα κτίριο, το πυροβόλησαν.Τη Δημοκρατία όμως δεν μπορείς να την πυροβολήσεις. Ας το ακούσουν λοιπόν αυτοί που πρέπει. Η Δημοκρατία δεν τρομοκρατείται», διαμήνυσε χθες ο πρωθυπουργός.
«Το θράσσος του ΣΥΡΙΖΑ και οι προσωπικές στοχοποιήσεις των πολιτικών του αντιπάλων έχουν σταματήσει πια να μας εκπλήσσουν. Είναι απορίας άξιον, πάντως, γιατί τους είναι τόσο δύσκολο να αποκηρύξουν κάθε μορφή βίας», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, απαντώντας σε δηλώσεις του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνου Σκουρλέτη.  
«Το ΚΚΕ επανειλημμένα έχει καταδικάσει τις επιθέσεις των τελευταίων ημερών εναντίον κομμάτων και προσώπων. Οι ενέργειες αυτές (εμπρησμοί, γκαζάκια κ.λπ.), και κυρίως η επίθεση στα γραφεία της ΝΔ, αντικειμενικά διευκολύνουν όσους θέλουν να αποπροσανατολίσουν τον λαό από τα καθημερινά οξυμένα προβλήματά του και όσους θέλουν να τον τρομοκρατήσουν και να εντείνουν την καταστολή σε βάρος των αγώνων του» επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του κόμματος. 
Ανάληψη ευθύνης
Κείμενο με το οποίο γίνεται ανάληψη ευθύνης για την επίθεση σε βάρος της οικίας του αδελφού του κυβερνητικού εκπροσώπου, Σίμου Κεδίκογλου, αναρτήθηκε σε αντιεξουσιαστική ιστοσελίδα. Η αστυνομία ερευνά κατά πόσο έχει βάση, καθώς δεν φέρει υπογραφή.
Το κείμενο αναφέρει, μεταξύ άλλων: 

«Το πολυώροφο και μεγάλης έκτασης αρχιτεκτονικό σύμπλεγμα νεοκλασικής οικείας και σύγχρονης πολυκατοικίας στη συμβολή των οδών Μαντζάκου και Μπενάκη είναι ιδιοκτησία της οικογένειάς του. Σε κάποια από τα διαμερίσματα των επάνω ορόφων, που κατοικούνται, μένουν συγγενικά του πρόσωπα ενώ τα περισσότερα νοικιάζονται. 
Άρα η επίθεση δεν πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του αδερφού του, αλλά στην είσοδο της πολυκατοικίας. Η θωρακισμένη του πόρτα μας απέτρεψε από το να κάνουμε κάτι ουσιαστικό. Χύσαμε λοιπόν και πυροδοτήσαμε ποσότητα βενζίνης στην είσοδο της πολυκατοικίας. 
Εκεί υπήρχε μόνο η πόρτα του γραφείου του Σίμου Κεδίκογλου και μια δεύτερη θωρακισμένη πόρτα, η οποία οδηγεί σε ένα δεύτερο προθάλαμο στον οποίο υπάρχει το ασανσέρ για τους επάνω ορόφους. Από την επίθεση αυτή δεν κινδύνεψε και δεν θα μπορούσε να κινδυνεύσει κανείς».

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.