."Δημοψήφισμα" για τους "58" ζητά ο Σκανδαλίδης

Εντάσεις, είχε η συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ με τον Ευάγγελο Βενιζέλο να απευθύνεται στον Θάνο Μωραϊτη για την επιστολή των 11 που ζητούσαν τη σύγκληση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής και τον Κώστα Σκανδαλίδη να ζητά στην ουσία δημοψηφισμα για τους 58 της κεντροαριστεράς.

Σε μια πολύωρη συνεδρίαση, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πολλές φορές διέκοψε τον Θάνο Μωραϊτη όταν εκείνος μιλούσε για τη πρωτοβουλία των 11 στελεχών να ζητήσουν να συνεδριάσει η ΚΠΕ του κόμματος. Δεν το κάναμε από κακή πρόθεση, θέλαμε να συζητήσουμε όλα αυτά που μας απασχολούν, φέρεται να είπε ο κ. Μωραϊτης στον κ. Βενιζέλο ο οποίος παρενέβη: "Συνεχώς ήμουν με τον Σαχινίδη και με σένα γιατί δεν μου το λέγατε …"

Οι εντάσεις είχαν να κάνουν και με την υπόθεση των 58 της κεντροαριστεράς. Ο κ. Σκανδαλίδης, ζήτησε ένα είδος δημοψηφίσματος, να αποφασίσει η οργανωμένη βάση του κινήματος, αν θέλουν τους 58 ή όχι, ενώ σε ότι αφορά το θέμα της συμπόρευσης με τη ΝΔ τόσο ο κ. Σκανδαλιδης όσο και ο κ. Μωραϊτης είπαν ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα πρέπει να συγκυβερνήσει ξανά με τη ΝΔ.

Στο σημείο αυτό παρενέβη ο Κυριάκος Πιερρακάκης ο οποίος απάντησε ότι η συγκυβέρνηση με τη ΝΔ έγινε και αποφασίστηκε από την εποχή του Λουκά Παπαδήμου, ενώ αναφορικά με το θεμα των 58 στελεχών για την κεντροαριστερά ρώτησε τον κ. Σκανδαλίδη ποια είναι η δική του θέση και δεν απάντησε.

Σε ότι αφορά το θέμα των διαφωνιών , είπε ότι "καλά είναι αυτές να εκφράζονται αλλά σε σωστό χρόνο, χώρο και συμφραζόμενα, για να ερωτηθεί στη συνέχεια από τον κ. Μωραϊτη ποιον εννοεί και να του απαντήσει ευθέως "εσένα".

Πιο προωθημένη ήταν η τοποθέτηση της Τόνιας Αντωνιου για την κεντροαριστερά, σημειώνοντας ότι "αν χρειαστεί, να υπερβούμε σύμβολα και ονόματα" και χαρακτηρίζοντας το ΠΑΣΟΚ τοξικό . Κριτική άσκησε και ο Μιχάλης Καρχιμακης με παρατηρήσεις για τους 58 θεωρώντας όμως, όπως άλλοι είπαν, ότι συνέβαλε στον προβληματισμό που εξέφρασαν αρκετά στελέχη.

Ο κ. Καρχιμάκης επεσήμανε ότι πρέπει το ΠΑΣΟΚ να αποφασίσει ποιους υπηρετεί , ότι από την πολιτική τη σημερινή κερδίζει η ΝΔ και χάνει το ΠΑΣΟΚ, πως απαξιώνεται το κόμμα αλλά και το πολιτικό σύστημα και γι' αυτό χρειαζεται ένα πολιτικό σοκ με πρωτοβουλίες συγκεκριμένες και οχι με διάφορες κινήσεις που θέλουν τη διάλυση του ΠΑΣΟΚ.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.