.«Η χώρα μας βρίσκεται στην ανηφόρα, αλλά και στην τελική στροφή»

Στο χθες και το σήμερα, παραλληλίζοντας της θυσίες και τα προβλήματα που βρήκε η χώρα μας στο διάβα της στα 6 χρόνια της ύφεσης στάθηκε στη διάρκεια της ομιλίας του στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Μεταξύ άλλων έκανε λόγο για το μονομερές κούρεμα του χρέους, κάνοντας λόγο για το μεγαλύτερο κούρεμα χρέους στην ιστορία. “Είναι μεγάλη επιτυχία να μειώσεις το χρέος κατά 65%, αλλά και να το αναδιαρθρώσεις, βγάζοντας το βάρος από την επόμενη γενιά”, είπε χαρακτηριστικά.

«Η χώρα μας βρίσκεται στην ανηφόρα, αλλά και στην τελική στροφή. Έχουμε διανύσει σχεδόν τα 4/5 του δρόμου που οδηγεί στην οριστική έξοδο από την κρίση και την στενή εποπτεία των εταίρων και πιστωτών μας. Έχουμε διανύσει τα 4/5 προς την αποκατάσταση της θεσμικής αυτοδυναμίας της χώρας στη Ευρωζώνη”, ανέφερε μεταξύ άλλων.

“Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι ξέρουμε τι συμβαίνει στη χώρα, στην αγορά, στην πραγματική οικονομία, στις επιχειρήσεις, σε όλες τις ελληνικές οικογένειες. 

Ξέρω όμως ποια είναι τα δημοσιονομικά επιτεύγματα στη χώρα. Ξέρω που ήμασταν και που είμαστε σήμερα χάρη στις θυσίες του ελληνικού λαού. Την αρνητική όψη της κατάστασης την ξέρουμε όλοι. Ξέρουμε τι σημαίνει μία χώρα να έχει ύφεση για έξι χρόνια. 

Τι σημαίνει να έχεις τόσο υψηλή ανεργία και ειδικά στους νέους. Τι σημαίνει να έχουν υποστεί οι πολίτες μείωση στο εισόδημα. Να έχουν αυξηθεί οι φορολογικές υποχρεώσεις και να υπάρχει αδυναμία εκπλήρωσης των ασφαλιστικών υποχρεώσεων. Να υπάρχει μετακίνηση στο εξωτερικό, ανθρώπων με προσόντα. Τι σημαίνει να υπάρχουν δυσκολίες στη λειτουργία του κράτους για απλά καθημερινά πράγματα”.

«Υπήρχε όμως και η άλλη όψη. Οι φετινές επιδόσεις του ελληνικού τουρισμού. Η ανάπτυξη των εξαγωγών μας. Η στροφή στην καινοτομία και την ευρηματικότητα. Το γεγονός ότι συνειδητοποιήσαμε ξανά τη σημασία του πρωτογενούς τομέα. Το σημαντικότερο θεωρώ ότι είναι η επάνοδος της αξίας της εργασίας γιατί είχαμε στραφεί σε εύκολες λύσεις, εύκολα κέρδη, δραστηριότητες χωρίς βάθος.»

«Ούτε υπήρχε, ούτε υπάρχει σχέδιο Β'. Δεν υπήρξε ποτέ άλλη δυνατότητα, λιγότερο επώδυνη που να απαιτεί λιγότερες θυσίες. Είναι πραγματικά θλιβερό, μετά από μία μακρά αμφιταλάντευση μεταξύ ρεαλισμού και φαντασιακού, ο ΣΥΡΙΖΑ να ξαναγυρίζει επίσημα στην πολιτική της μονομερούς καταγγελίας των δανειακών συμβάσεων και της μονομερούς αναστολής της εξυπηρέτησης του Δημοσίου χρέους».

Χρειάζεται να σεβαστούμε τα όρια αντοχής της κοινωνίας, να υπάρχει αλληλεγγύη για να έχουμε και τη συναίνεσή της, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά την ομιλία του στην 78η ΔΕΘ.

Σχολίασε τη στάση των συνδικαλιστικών οργανώσεων, ενώ για τις απεργιακές κινητοποιήσεις της ΟΛΜΕ είπε πως δεν είναι δυνατό να απειλούνται με κλείσιμο τα σχολεία στην έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Για τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση επισήμανε ότι το μέτρο δεν απέδωσε όσο θα έπρεπε. Αν είχε αποδώσει θα είχαμε κι ένα διαπραγματευτικό χαρτί για τη μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα, ανέφερε. Παρατήρησε, επίσης, ότι υπάρχουν «αστοχίες» σε ορισμένα φορολογικά μέτρα.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.