.Παπανδρέου: Άλλοι ήταν οι εμπρηστές αλλά στοχοποιήθηκαν οι πυροσβέστες

Την πεποίθηση ότι η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ του 2009 παρέλαβε μία «βόμβα, ένα αρνητικό κοκτέιλ αρνητικών παραγόντων», εξέφρασε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, στο πλαίσιο του συμποσίου για την 39η επέτειο από την ίδρυση Κινήματος, προσθέτοντας πως η χώρα διχάστηκε από «μυθοπλάστες» και «μυθοπλασίες» που επιζητούσαν να επιρρίψουν ευθύνες.

«Άλλοι ήταν οι εμπρηστές και το μόνο θέμα ήταν πόσα και ποια λάθη έκαναν οι πυροσβέστες», σημείωσε ο κ. Παπανδρέου, υπερασπιζόμενος την πολιτική του, υπογραμμίζοντας πως ό,τι θετικό υπάρχει έχει επιτευχθεί έως σήμερα ξεκίνησε από τη δική του διακυβέρνηση, πως η μείωση του ελλείμματος του καταγράφεται σήμερα είναι προϊόν του πρώτου Μνημονίου.

«Πόσες μαγικές συνταγές εμφανίστηκαν, κάπου γύρω από το Ζάππειο νομίζω», συμπλήρωσε ο κ. Παπανδρέου, σε μία έμμεση νύξη κατά του Αντώνη Σαμαρά, και προσθέτοντας πως «όλοι» πλέον «προσπαθούν να αντιγράψουν τον δικό μας πολιτικό λόγο».

Τέλος, στρέφοντας το βλέμμα του στις πρωτοβουλίες που πρέπει να λάβει η Ευρώπη, ο πρώην πρωθυπουργός, σημείωσε πως η Ε.Ε. χρειάζεται μία «νέα πορεία» για ολόκληρο το Νότο, προσφέροντας «πιθανό κούρεμα» και «ηπιότερη δημοσιονομική προσαρμογή», με αντάλλαγμα όχι «οριζόντια μέτρα» αλλά «ουσιαστικές θεσμικές μεταρρυθμίσεις.

»Ναι, λεφτά υπάρχουν», σημείωσε ο κ. Παπανδρέου, με προϋπόθεση όμως να καταπολεμηθούν τα κακώς κείμενα ετών, όπως η φοροδιαφυγή, η διαφθορά, συμπλήρωσε.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.