.Κόκκινες γραμμές


Αναμφισβήτητες είναι η σοβαρότητα της αυριανής επίσκεψης του πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες και η κρισιμότητα των επαφών που θα έχει με κορυφαία θεσμικά στελέχη της Ευρωπαϊκής Ενωσης. 
Και αυτονόητο είναι το αντικείμενο των συνομιλιών του Α. Σαμαρά όταν επίκεινται η άφιξη της τρόικας και οι διαπραγματεύσεις που ενδεχομένως να αποδειχθούν καθοριστικές για την πορεία της χώρας.

Λογικά θα ανέμενε κανείς να θεωρείται περιττή η ανάγκη 
υπόμνησης στους συγκεκριμένους παράγοντες της Κομισιόν της πολιτικής, κοινωνικής και οικονομικής κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η χώρα μετά την πολυετή σκληρή λιτότητα και ύφεση. 

Οπως επίσης και των πρωτοφανών για ευρωπαϊκή χώρα θυσιών τις οποίες έχουν υποστεί οι μεσαίες και οι κατώτερες εισοδηματικά τάξεις, με αποτέλεσμα ένα μεγάλο τμήμα του πληθυσμού να ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας και ένα άλλο τμήμα να προσεγγίζει τα όρια αυτά.

Γνωστά είναι όλα αυτά στους συγκεκριμένους αξιωματούχους και επανειλημμένως τα έχουν επισημάνει. Αρα έχουν και προσωπική γνώση του γεγονότος ότι τα όρια αντοχής των Ελλήνων πολιτών έχουν εξαντληθεί και ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλες φορολογικές επιβαρύνσεις ή εισοδηματικές περικοπές.

Γνωρίζουν ακόμη -και το έχουν και οι ίδιοι επισημάνει- ότι εκείνο που πλέον χρειάζεται η χώρα είναι η αναπτυξιακή ώθηση, η οποία θα της επιτρέψει να επανακτήσει την αυτοπεποίθησή της, να κοιτάξει με κάποια αισιοδοξία το μέλλον και να αποδυθεί στην προσπάθεια σταδιακής επούλωσης των πληγών που έχει προκαλέσει η δοκιμασία των τελευταίων χρόνων.

Τυπικά με το σημερινό πρωθυπουργικό ταξίδι αρχίζει μια περίοδος διαπραγματεύσεων, αξιολογήσεων και αποφάσεων που θα επηρεάσουν αποφασιστικά το μέλλον της χώρας πολιτικά, οικονομικά και κοινωνικά.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.