.Οι διάλογοι με τον Ομπάμα πίσω από τις κάμερες

Ένα τρίλεπτο διήρκεσαν οι δηλώσεις στο Οβάλ Γραφείο του Λευκού Οίκου, όταν μετά τη συνάντηση ο αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα και ο Έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κάθισαν στις καρέκλες ενώπιον των φωτογράφων, των εικονοληπτών και των δημοσιογράφων την περασμένη Πέμπτη. 

Ωστόσο, προτού φτάσει η ώρα των επίσημων δηλώσεων οι δύο ηγέτες είχαν περάσει περίπου 30 δευτερόλεπτα μόνοι τους. Είναι, όπως αναφέρουν «Τα Νέα» η ώρα του «small talk», της άτυπης, πιο ανθρώπινης κουβέντας στην ανάπαυλα ανάμεσα στην κλειστή συνάντηση και στις επίσημες δηλώσεις. 

Τη στιγμή αυτή επιλέγει ο Σαμαράς για να πει στον Ομπάμα ότι «οι Έλληνες, κύριε Πρόεδρε, τρέχουν εδώ και πέντε χρόνια έναν μαραθώνιο και είναι στα όρια της αντοχής τους. Πιστεύω όμως ότι έχουμε φτάσει πια στο φίνις».

Ο Μπαράκ Ομπάμα δεν έδειξε να αιφνιδιάζεται αντιθέτως, συγκατανεύει θετικά και τον ρωτάει πώς πήγε η συνάντηση της Νέας Υόρκης με τους παράγοντες της αγοράς την προηγούμενη και ποιοι ήταν εκεί. Ρωτάει επίσης τον Σαμαρά ποιο θα είναι το πρόγραμμα του τον Σεπτέμβριο που γυρίζει ξανά στις ΗΠΑ για τη Σύνοδο των Ηνωμένων Εθνών, όπου ο έλληνας πρωθυπουργός θα είναι ένας από τους τιμώμενους ομιλητές.

Ωστόσο, 36 ώρες πριν από τη συνάντηση με τον αμερικανό πρόεδρο, ο Αντώνης Σαμαράς πήρε πρόγευμα στο εστιατόριο του ξενοδοχείου Hay - Adams, ένα από τα μέρη όπου η αμερικανική ελίτ παίρνει αυτό που λέμε ένα power breakfast.

Εκεί ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν ήταν μόνος αλλά με τον κορυφαίο ίσως αρθογράφο του πλανήτη, τον Τόμας Φρίντμαν των New York Times. 

Συζητώντας μαζί του ο Σαμαράς διατυπώνει την παρατήρηση ότι «το success story της Ελλάδας θα είναι το success story της ευρωζώνης».

Ο Φρίντμαν συμφωνεί με την επισήμανση, την οποία ο έλληνας πρωθυπουργός θα την εκφέρει και στο Οβάλ Γραφείο.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.