.Αντιδράσεις των πολιτικών κομμάτων για την απόφαση του ΣτΕ που αφορά στην ΕΡΤ

Ανακοινώσεις σχετικά με την απόφαση του ΣτΕ που αφορά στην ΕΡΤ εξέδωσαν ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, η ΔΗΜΑΡ και το ΚΚΕ.

«Έκθετος και παράνομος» είναι ο πρωθυπουργός όσο δεν εφαρμόζει την απόφαση του ΣτΕ για επαναλειτουργία της ΕΡΤ, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ και ζητά την «άμεση συμμόρφωση του κ. Σαμαρά» με την απόφαση. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ προσθέτει ότι τόσο ο κ. Βενιζέλος όσο και ο κ. Κουβέλης οφείλουν να ξεκαθαρίσουν εάν εξακολουθούν να διαφωνούν με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, στην οποία βασίστηκε η κυβέρνηση για να προχωρήσει στο κλείσιμο της ΕΡΤ, και εάν, τελικά, είναι διατεθειμένοι να ζητήσουν να έλθει στη Βουλή και να την καταψηφίσουν.

Την άμεση αποκατάσταση της λειτουργίας της ΕΡΤ, ως ένδειξη σεβασμού στο δημοκρατικό κράτος δικαίου και συμμόρφωσης στην προσωρινή διαταγή του ΣτΕ, ζητάει το ΠΑΣΟΚ.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου του Κινήματος, αναφέρεται: «Ο σεβασμός του δημοκρατικού κράτους δικαίου επιβάλλει την άμεση συμμόρφωση στην προσωρινή διαταγή του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας. 

Καμία καθυστέρηση δεν δικαιολογείται. Όποιοι βρήκαν τον τρόπο να διακόψουν σε λίγες ώρες τη λειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, οφείλουν να κάνουν όλα όσα πρέπει για να αποκαταστήσουν τη λειτουργία αυτή».

Άμεσα εκτελεστή επιμένει η ΔΗΜΑΡ ότι είναι η προσωρινή διαταγή του Συμβουλίου της Επικρατείας για την ΕΡΤ και έπρεπε, ήδη από χθες το βράδυ, να έχει λειτουργήσει η δημόσια ραδιοτηλεόραση, σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος, που εκδόθηκε μετά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, στην οποία συζητήθηκαν τα νέα δεδομένα που έχουν προκύψει μετά την απόφαση του ΣτΕ και τη χθεσινή σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών και ενόψει της νέας αυριανής συνάντησής τους.

Η ΔΗΜΑΡ τονίζει ότι η μη εκτέλεση της προσωρινής διαταγής συνιστά παράνομη ενέργεια, καθώς έπρεπε από χθες να καταστούν ενεργές όλες οι συχνότητες της ΕΡΤ. 
Στην ανακοίνωση αναφέρεται ακόμη ότι η ΔΗΜΑΡ ζητάει την ανάκληση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και υπογραμμίζει ότι, με την ΕΡΤ σε λειτουργία, πρέπει να προωθηθούν και να γίνουν άμεσα, χωρίς καθυστέρηση, οι αναγκαίες αναδιαρθρώσεις και ο εξορθολογισμός της.

«Η χθεσινή σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών επιβεβαιώνει την εκτίμηση του ΚΚΕ ότι οι ελιγμοί μεταξύ των κομμάτων της συγκυβέρνησης δεν αφορούν την ουσία της πολιτικής για το κλείσιμο της ΕΡΤ, των άλλων οργανισμών του δημοσίου και τη δρομολόγηση χιλιάδων απολύσεων. 

Αφορούν τον τρόπο υλοποίησης αυτής της πολιτικής, τον επιμερισμό της πολιτικής ευθύνης, καθώς επίσης και τα μεταξύ τους παζάρια για τον ρόλο του κάθε κόμματος στην αστική διακυβέρνηση και τη διαδικασία αναμόρφωσης του πολιτικού σκηνικού» επισημαίνει, με ανακοίνωσή του, το ΚΚΕ.

Προσθέτει, επίσης, ότι «στην ίδια κατεύθυνση κινείται και η νέα προγραμματική συμφωνία των κυβερνητικών εταίρων και ο επικείμενος κυβερνητικός ανασχηματισμός που σηματοδοτούν μια νέα φάση στην κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης». 

Αναφορικά με την απόφαση του ΣτΕ για την ΕΡΤ, το ΚΚΕ επισημαίνει ότι αυτή «διευκολύνει την κυβέρνηση για να προχωρήσει στη διάλυση της σημερινής ΕΡΤ, την απόλυση χιλιάδων εργαζομένων και την πλήρη ανατροπή των εργασιακών σχέσεων για το προσωπικό που θα μείνει».

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.