.Πλήθος κόσμου στη διαμαρτυρία έξω από την ΕΡΤ

Χιλιάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν έξω από το κτίριο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή στο πλαίσιο της γενικής απεργίας που κήρυξαν για σήμερα η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ για το αιφνιδιαστικό κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. 

Από νωρίς το πρωί χιλιάδες κόσμου γέμισαν το προαύλιο της ΕΡΤ και τη λεωφόρο Μεσογείων και με πανό και συνθήματα εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην απόφαση της κυβέρνησης να διακόψει από την Τρίτη το βράδυ τη λειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.  

Από τα μεγάφωνα, στην είσοδο του ραδιομεγάρου της ΕΡΤ, μίλησαν εκπρόσωποι σωματείων όλων των κλάδων, αυτόνομων οργανώσεων και απλοί πολίτες, δηλώνοντας τη συμπαράστασή τους στους εργαζόμενους της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. 

«Το σήμα της δημόσιας τηλεόρασης πέφτει μονάχα όταν μια χώρα κυρίαρχη καταλαμβάνεται από ξένες δυνάμεις ή όταν καταλύεται πραξικοπηματικά η δημοκρατία» δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Αλ. Τσίπρας, από το ραδιομέγαρο της ΕΡΤ.

Από τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής, ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας ζήτησε την κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και το άνοιγμα εδώ και τώρα, της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

«Να συνεχίσουν τον αγώνα οι δημοσιογράφοι και όλοι οι εργαζόμενοι της χώρας» ζήτησε απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ, Γ. Σαββίδης.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο γενικός γραμματέας της  ιταλικής Ένωσης δημοσιογράφων και εκπρόσωπος της Διεθνούς Ομοσπονδίας  Δημοσιογράφων, Φράνκο Σίντι. Εξέφρασε αλληλεγγύη στους δημοσιογράφους της ΕΡΤ και πρόσθεσε: «Αυτό που συμβαίνει με τη δημόσια τηλεόραση στην Ελλάδα δεν είναι η Ευρώπη που θέλουμε και ονειρευόμαστε. Παραβιάζει θεμελιώδη κοινωνικά δικαιώματα».

Την αντίθεσή του στη διακοπή λειτουργίας της ΕΡΤ και τον τρόπο με τον οποίο ελήφθη η σχετική απόφαση εξέφρασε με ψήφισμά του το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας. 

Εξάλλου, ύστερα από πρόταση της ομάδας Ενωτικής Αριστεράς του Ευρωκοινοβουλίου, η Διάσκεψη των Προέδρων αποφάσισε να θέσει σε συζήτηση και ψήφιση στην επόμενη σύνοδο της Ολομέλειας, τον Ιούλιο, το θέμα του κλεισίματος της ΕΡΤ.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.