.Δ. Αβραμόπουλος: Χρειάζεται ισχυρή νομική βάση για τις γερμανικές αποζημιώσεις


«Θα πρέπει να έχουμε ισχυρή νομική βάση, διότι μία τέτοια κίνηση θα είναι περισσότερο νομική και λιγότερο πολιτική» ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος, όταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας τον ρώτησε, κατά τη σημερινή συνάντησή τους στο Προεδρικό Μέγαρο, τι γίνεται με το πόρισμα για τις γερμανικές αποζημιώσεις, καθώς ο ίδιος είχε διατυπώσει τη σχετική νόταμ (διακοίνωση) στη γερμανική πλευρά, όταν ήταν υπουργός Εξωτερικών.

 Ο κ. Αβραμόπουλος πρόσθεσε ότι «υπεβλήθη ένα πόρισμα, το οποίο, αφού αξιολογήθηκε από τις υπηρεσίες του υπουργείου μας, προωθήθηκε στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, καθώς -εφόσον είναι να προχωρήσουμε, η πολιτική βάση είναι δεδομένη- χρειάζεται νομική τεκμηρίωση.

 Περιμένουμε και τη γνωμοδότηση από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, η οποία νομίζω ότι δεν θα αργήσει, για να προχωρήσουμε στα επόμενα βήματα».

 Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε επίσης στον υπουργό Εξωτερικών ότι ήταν «πολύ καλή» η απαντητική επιστολή έστειλε (ο κ. Αβραμόπουλος) στον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Α. Νταβούτογλου. 

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.