.Αντιδράσεις από την επίθεση σε μετανάστες στη Μανωλάδα


Αντιδράσεις προκαλεί η χθεσινή επίθεση σε βάρος αλλοδαπών σε γεωργική επιχείρηση στη Μανωλάδα, οι οποίοι τραυματίσθηκαν από πυροβολισμούς που δέχθηκαν από εκπρόσωπο του εργοδότη τους όταν πήγαν να ζητήσουν τα δεδουλευμένα τους.

Για «απάνθρωπη επίθεση ενόπλων και πρωτοφανή και επονείδιστη ενέργεια» κάνει λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σ. Κεδικογλου.

Εξάλλου, 
«με τον πιο απερίφραστο τρόπο», καταδικάζει το υπουργείο Εργασίας «τις απάνθρωπες συνθήκες εργασίας, τη βία και την ανθρώπινη εκμετάλλευση» με δήλωση του υπουργού Γιάννη Βρούτση που έγινε με αφορμή τα γεγονότα στη Μανωλάδα Ηλείας.

 Στην ίδια δήλωση, ο κ. Βρούτσης, σημειώνει με έμφαση, ότι θεωρεί «αδιαπραγμάτευτη τη νομιμότητα στην αγορά εργασίας και την τήρηση των νόμων» ενώ τονίζει, ότι έδωσε ήδη κατεπείγουσα εντολή στον ειδικό γραμματέα του ΣΕΠΕ Μιχάλη Κανδαράκη να στείλει άμεσα στην περιοχή κλιμάκιο του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας για τη διερεύνηση της υπόθεσης.
 
Εγκληματική χαρακτηρίζει την επίθεση, από τη μεριά της, η ΔΗΜΑΡ.

"Οι πυροβολισμοί που δέχθηκαν εργαζόμενοι μετανάστες στη Μανωλάδα, που διεκδικούσαν τα δεδουλευμένα τους, είναι μια εγκληματική, ρατσιστική πράξη", τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Η καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων εργαζομένων λόγω της καταγωγής τους συνιστά σε κάθε περίπτωση ρατσιστική ενέργεια και πρέπει να αντιμετωπιστεί και ως τέτοια», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Τομέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΠΑΣΟΚ αναφορικά με «το περιστατικό ακραίας βίας στη Νέα Μανωλάδα» και σημειώνει ότι αυτό «πρέπει να κινητοποιήσει τις αρμόδιες αρχές άμεσα».

Υπογραμμίζει επίσης ότι «η υπόθεση πρέπει να διερευνηθεί άμεσα και να γίνει γνωστό πόσα εργόσημα πληρώθηκαν σε εργάτες γης στην περιοχή».

Το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του καταδικάζει τη δολοφονική επίθεση που δέχτηκαν μετανάστες, εργάτες γης, «από μεγαλοϊδιοκτήτες γης και επιστάτες, στη Μανωλάδα Ηλείας, επειδή διεκδικούσαν το αυτονόητο, την καταβολή των δεδουλευμένων τους, με αποτέλεσμα να υπάρχουν πάνω από είκοσι τραυματίες, εκ των οποίων τέσσερις σε σοβαρή κατάσταση», επισημαίνοντας, επιπλέον ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ένα τέτοιο γεγονός συμβαίνει στη συγκεκριμένη περιοχή.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.