.«Βρισκόμαστε μια ανάσα από συμφωνία με την Τρόικα»


Για σημαντική πρόοδο στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα έκανε λόγο ο κύπριος υπουργός Οικονομικών, Μιχάλης Σαρρής, εκτιμώντας ότι οι συνομιλίες ενδέχεται να ολοκληρωθούν μέχρι το βράδυ.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους ο κ. Σαρρής επανέλαβε ότι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων βρίσκεται πρόταση για κούρεμα περίπου 25% στις καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ στην Τράπεζα Κύπρου. 

«Βρισκόμαστε μια ανάσα από συμφωνία με την Τρόικα» δήλωσε ο κ. Σαρρής κάνοντας λόγο για πρόοδο στις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα. Μίλησε για τεχνικές λεπτομέρειες που απομένουν, ενώ θα υπάρξει νέα συνάντηση με την Τρόικα στις 4 το απόγευμα.Υπάρχουν 2 με 3 θέματα στα οποία ελπίζουμε να μην βρεθούμε προ εκπλήξεως, δήλωσε ο κ. Σαρρής.

Μιλώντας το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό Mega o κύπριος υπουργός Οικονομικών αποκάλυψε ότι συζητείται κούρεμα κοντά στο 25% για τις καταθέσεις άνω των 100.000 στην Τράπεζα Κύπρου.

Διευκρίνισε ακόμη ότι η πρόταση επικεντρώνεται στην Τράπεζα Κύπρου και όχι σε όλες τις κυπριακές τράπεζες. «Το αντικείμενο της όλης συμφωνίας είναι οι δύο μεγάλες τράπεζες», σημείωσε ο κ. Σαρρής.

Από την έκβαση των συνομιλιών θα εξαρτηθεί και η διεξαγωγή ή μη συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης την Κυριακή το απόγευμα στις Βρυξέλλες.

Όπως μεταδίδει το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων επικαλούμενο ευρωπαϊκές πηγές, η σύνοδος του Eurogroup είναι προγραμματισμένη, ωστόσο δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί επισήμως από τον επικεφαλής του, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Δεν έχει επίσης ξεκαθαρίσει αν θα μεταβεί στις Βρυξέλλες και ο κύπριος πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι ηγέτες της ΕΕ έχουν προγραμματίσει για αύριο στις Βρυξέλλες μια συνάντηση με τον πρόεδρο της Κύπρου, η οποία εξαρτάται όμως από την επιτυχία των διαπραγματεύσεων.

Όπως μετέδωσε νωρίτερα το ΑΜΠΕ, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ πρότεινε την αποστολή αεροσκάφους στη Λευκωσία για να μεταφέρει στις Βρυξέλλες τον πρόεδρο Αναστασιάδη και τους αρχηγούς των κομμάτων για την αυριανή έκτακτη σύνοδο του Εurogroup.

Παράλληλα, δεν έχει επίσης ξεκαθαρίσει αν η Βουλή θα συνέλθει σήμερα ή όχι. Επικαλούμενο κύπριο «ανώτερο» βουλευτή, το πρακτορείο Reuters μετέδωσε ότι το Κοινοβούλιο δεν θα συζητήσει μία πιθανή συνεισφορά επί των τραπεζικών καταθέσεων πριν από τη συνεδρίαση του Eurogroup. 

«Θα συνεδριάσουμε μετά από το Eurgroup. Δεν ξέρω πότε», δήλωσε ο βουλευτής, ο οποίος δεν κατονομάζεται.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.