.Την τρόικα "βλέπει" ο Αναστασιάδης μετά το "όχι" της Βουλής


Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην Κύπρο. 

Συνάντηση με κλιμάκιο της τρόικα θα έχει σήμερα ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης. Πρόκειται για την πρώτη συνάντηση μετά την καταψήφιση από την Κυπριακή Βουλή του νομοσχεδίου για το «κούρεμα» των καταθέσεων των τραπεζών.
Ομάδα τεχνοκρατών από τα κόμματα συζητά στην Κεντρική Τράπεζα εναλλακτικό σχέδιο για τη χρηματοδότηση και τη μείωση του ποσού των 5,8 δισεκατομμυρίων ευρώ, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης.
Προηγήθηκε δίωρη σύσκεψη του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη με τους αρχηγούς των κομμάτων.

Ο Κύπριος πρόεδρος το πρωί, συναντήθηκε και με τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο, ο οποίος δήλωσε ότι η εκκλησία θέτει όλη την περιουσία της προκειμένου η Κύπρος να σταθεί στα δικά της πόδια, να μην καταρρεύσει το τραπεζικό σύστημα του τόπου και να στηριχθεί ο κυπριακός λαός.

Ο Μακαριώτατος είπε ότι του υπέβαλε συγκεκριμένη πρόταση εξόδου από την κρίση, η οποία προνοεί την έκδοση κρατικών ομολόγων.

Εξέφρασε δε τη βεβαιότητα ότι ο λαός θα στηρίξει την προσπάθεια αυτή, ενώ σημείωσε ότι μπορεί να υποθηκευθεί όλη η περιουσία της Εκκλησίας, η οποία, όπως τόνισε, είναι τεραστίων διαστάσεων, και το αντίτιμο να επενδυθεί σε κρατικά ομόλογα.

Προσέθεσε ότι όλες οι Μητροπόλεις, τα Μοναστήρια και οι ενορίες θα πάρουν ομόλογα. 

Ο Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε την πεποίθηση ότι η όλη κατάσταση είναι διαχειρίσιμη.
Συνεχάρη παράλληλα τους βουλευτές για την ορθή απόφαση που έλαβαν χθες, στέλνοντας μήνυμα στην Ευρώπη ότι πρέπει να μάθει επιτέλους να σέβεται και τους μικρούς.

Εν τω μεταξύ, από το περιβάλλον του Γάλλου προέδρου ανακοινώθηκε ότι, αργότερα μέσα στην ημέρα, ο Φρανσουά Ολάντ θα επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον Κύπριο πρόεδρο.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.