.Εξαιρούνται από το «κούρεμα» οι καταθέσεις στις κυπριακές τράπεζες στην Ελλάδα


Σύσκεψη υπό τον Ι. Στουρνάρα με αντικείμενο τις αποφάσεις του Eurogroup για την Κύπρο, ολοκληρώθηκε πριν από λίγο στο υπουργείο Οικονομικών.

Την κατηγορηματική διαβεβαίωση ότι εξαιρούνται της χθεσινοβραδινής απόφασης του Eurogroup τα υποκαταστήματα κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα, έδωσε, με δήλωσή του, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Στουρνάρας δήλωσε ότι «από την απόφαση του Eurogroup σχετικά με την Κύπρο εξαιρούνται ρητώς οι καταθέσεις στα υποκαταστήματα των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα και διασφαλίζεται απολύτως η σταθερότητα του ελληνικού τραπεζικού συστήματος».

Εξάλλου, στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, διαβεβαίωσε ότι "οι τρείς κυπριακές τράπεζες (Κύπρου Λαϊκή και Ελληνική) που λειτουργούν στην Ελλάδα θα απορροφηθούν από ελληνικό τραπεζικό πιστωτικό ίδρυμα." 
Ωστόσο, δεν κατονόμασε ποια θα είναι η τράπεζα ή οι τράπεζες που θα απορροφήσουν τις κυπριακές.
 
Το ενεργητικό των τραπεζών αλλά και οι καταθέσεις τους θα μεταφερθούν σε ελληνικό πιστωτικό ίδρυμα τις αμέσως προσεχείς ημέρες προκειμένου να μην διαταραχθεί η απρόσκοπτη λειτουργία του εγχώριου πιστωτικού συστήματος.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.