.Οκτώ χρόνια κάθειρξη στον Τσοχατζόπουλο


Με μια βαριά ποινή 8ετούς κάθειρξης, υψηλότατο χρηματικό πρόστιμο 520 χιλιάδων ευρώ και δήμευση του ακινήτου της οδού Διονυσίου Αρεοπαγίτου, έκλεισε η πρώτη αναμέτρηση του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου με τη δικαιοσύνη.

 Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων καταδίκασε τον, προσωρινά κρατούμενο για την υπόθεση των παράνομων αμοιβών για εξοπλιστικά προγράμματα του υπουργείου Άμυνας, πρώην υπουργό, για τις ανακριβείς δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης, χωρίς να του αναγνωρίσει ελαφρυντικό και αρνούμενο να δώσει ανασταλτική δυνατότητα στην έφεση του.

 Ο πρώην υπουργός μεταφέρθηκε στο Εφετείο νωρίς το πρωί - η υπόθεσή του στο πινάκιο είχε νούμερο 1- με την κλούβα της αστυνομίας με άλλους κρατούμενους των φυλακών Κορυδαλλού, προκειμένου να λογοδοτήσει για μια κακουργηματικού βαθμού κατηγορία, 

που αφορά την παράλειψη δήλωσης της αγοράς του ακινήτου στην Ακρόπολη στο «πόθεν έσχες» του 2010 αλλά κι ένα πλημμέλημα που αφορά ανακριβείς δηλώσεις χρηματικών ποσών ,στις δηλώσεις προηγούμενων ετών.

 Η υπερασπιστική γραμμή του κ. Τσοχατζόπουλου όσον αφορά το ακίνητο στην Ακρόπολη, που αγοράστηκε τον Απρίλιο του 2010, ήταν ότι λόγω «πραγματικής πλάνης» δεν το δήλωσε στο «πόθεν έσχες» τον Ιούνιο του ίδιου έτους, όπως ορίζει νόμος του 2003,
 γιατί δεν ήξερε τον επίμαχο νόμο και θεωρούσε ότι ισχύει το παλαιότερο καθεστώς, σύμφωνα με το οποίο τα αποκτηθέντα κατά την διάρκεια του έτους δηλώνονταν το επόμενο.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.