.Σαμαράς- Βενιζέλος σε ΣΥΡΙΖΑ: Εσεις διώχνετε τις επενδύσεις -Τσίπρας: Θέλετε πειρατές και όχι επενδυτές


Δριμεία αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση και στην αξιωματική αντιπολίτευση ξέσπασε στην Ολομέλεια της Βουλής με αφορμή της επενδύσεις, με τις δύο πλευρές να κατηγορούν η μια την άλλη για το... διωγμό των επενδυτών.

Τον κύκλο της αντιπαράθεσης άνοιξε -κατά τη διάρκεια της προ ημερησίας συζήτηση για τα αγροτικά προβλήματα που είχε ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ- άνοιξε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος κλείνοντας την τοποθέτηση αναφέρθηκε στη δολοφονική επίθεση που σημειώθηκε πριν από 10 ημέρες, περίπου στις Σκουριές, τονίζοντας ότι τα γεγονότα αυτά δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά ως συνηθισμένα.

«Ολοι βλέπουν ότι αγωνιζόμαστε να φέρουμε επενδύσεις σε αυτόν τον τόπο από παντού. Κάποιοι, όμως - ανώνυμοι και κουκουλοφόροι - πάνε το βράδυ και καίνε τις εγκαταστάσεις επιχειρήσεων που βρίσκονται ήδη στην Ελλάδα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς τονίζοντας ότι αυτό δεν μπορεί να περάσει και δήλωσε πως δεν υπάρχει καμία αναχή πάνω σε τέτοια φαινόμενα. 

«Τι νόημα έχει να παλεύουμε να φέρουμε επενδύσεις, όταν κάποιοι προσπαθούν συστηματικά να τις διώξουν;» αναρωτήθηκε ο πρωθυπουργός ξεκαθαρίζοντας πως δεν καταγγέλλει κανέναν, δεν δείχνει με το δάκτυλο κανένα.

«Μόνο σας καλώ όλους να σκεφτείτε: Αν αυτό δεν είναι εθνική υπονόμευση, τότε τι λέγεται εθνική υπονόμευση;Αν αυτό δεν λέγεται εθνική δολιοφθορά, τότε τι ακριβώς είναι;» συνέχισε ο κ. Σαμαράς, τονίζοντας με έμφαση πως οι «δολιοφθορές» αυτές θα τελειώσουν και πως «η καταστροφική μανία κατά της χώρας θα αντιμετωπιστεί όπως της αξίζει».

Τσίπρας: Θέλουμε επενδυτές δεν θελουμε πειρατές
Ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε κατά μέτωπο επίθεση εναντίον της κυβέρνησης και της πολιτικής που ασκεί η οποία, όπως ανέφερε καταστρέφει την ανάπτυξη και απομακρύνει τις επενδύσεις.

Αναφερόμενοςστο ζήτημα της ανάπτυξης, ο κ. Τσίπρας απευθύνθηκε στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, καλώντας τους να απαντήσουν στο ερώτημα αν σε αυτή τη χώρα θέλουμε να έχουμε πρωτογενή παραγωγή ή μόνο υπηρεσίες και real estate.

«Μιλούν για ανάπτυξη αυτοί που έχουν καταργήσει κάθε προοπτική ανάπτυξης σε αυτό τον τόπο, αυτοί που με τα μέτρα που παίρνουν προκαλούν την ύφεση, την ανεργία, την αποανάπτυξη... το μόνο που αναπτύσσουν είναι μια πολιτική κατά της ανάπτυξης» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπας.

Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης εξαπέλυσε δριμεία επίθεση εναντίον του πρωθυπουργού χαρακτηρίζοντάς τον «φυσικό και ηθικό αυτουργό της πολιτικής που οδηγεί στην αποανάπτυξη», αλλά και «του Γολγοθά που ζει ο λαός».

Απαντώντας στις επικρίσεις που δέχεται ο πολιτικός σχηματισμός, υπογράμμισε πως η χώρα χρειάζεται επενδύσεις, επισημαίνοντας όμως πως «χρειαζόμαστε επενδυτές, όχι πειρατές», ενώ κατήγγειλε πως οι άδειες για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας «πήγαν στους κολλητούς και τους διαπλεκόμενους».

Βενιζέλος σε Τσίπρα: Στηρίξατε πολιτικά την επίθεση στις Σκουριές
Η αντιπαράθεση κλιμακώθηκε όταν στο βήμα ανέβηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚΕυάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ , πως στήριξε την τρομοκρατική επίθεση στα μεταλλεία χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής.

Ο κ. Βενιζέλος απαντώντας ουσιαστικά στα ερωτήματα που είχε θέσει νωρίτερα ο κ. Τσίπρας για το γιατί φεύγουν οι επενδύσεις από την Ελλάδα, επιτέθηκε με σφοδρότητα στο ΣΥΡΙΖΑ λέγόντας πως στήριξε την τρομοκρατική επίθεση στις Σκουριές, από τη στιγμή που δεν βγήκε να την καταδικάσει ευθέως. «Γιατί και η σιωπή είναι αποκαλύπτική των προθέσεων» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.