.Φωτιά στο πολιτικό σκηνικό


Δριμύτατη επίθεση στον Πρωθυπουργό, εξαπέλυσε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος και τον κατηγόρησε για συγκάλυψη στην υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ». Ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε ότι ο Αντώνης Σαμαράς «δεν θέλει, ούτε κάθαρση, ούτε δικαιοσύνη», και πως μαζί με το Φώτη Κουβέλη, δίνουν όρκους σιωπής και προστατεύουν όσου είναι πίσω από τη λίστα. 

«Ο Πρωθυπουργός δίνει σανίδα σωτηρίας στους συνεταίρους του», είπε ο κύριος Τσίπρας, ο οποίος αναφερόμενος στην πρόταση για παραπομπή Παπακωνσταντίνου – Βενιζέλου, σημείωσε «Δεν στοχοποιούμε κανένα πολιτικό πρόσωπο, αλλά το σύστημα. 
Είναι αστεία τα περί σκευωρίας που λέει το ΠΑΣΟΚ, το οποίο έχει γίνει συνιστώσα της ΝΔ. Δεχόμαστε μεγάλη επίθεση,γι αυτό καλού – κακού κρατάμε μαχαίρι», τόνισε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, κόβοντας την Πρωτοχρονιάτικη πίτα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, εκφράζοντας παράλληλα την αισιοδοξία του ότι οι οιωνοί θα είναι θετικοί το 2013.

Σχολιάζοντας την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ότι το κείμενο αυτό εμφανίστηκε ως νομικό, ωστόσο μοιάζει περισσότερο με προκήρυξη για τη Βίλα Αμαλία. Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ, ότι κάνει ένα πολιτικό ρεσάλτο με χυδαίο τρόπο, σημειώνοντας ότι ο λόγος του είναι εγκωμιαστικός προς τη βία. Ανέφερε δε ότι εκφράζει τον παλαιοκομματικό αριστερισμό, και ότι μιμείται τις χειρότερες στιγμές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. 

Ο Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε επίθεση και σε βάρος μεγαλοεκδοτών, λέγοντας ότι το χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα δίνει δισεκατομμύρια στο επίσης χρεοκοπημένο τραπεζικό σύστημα, που με τη σειρά του χρηματοδοτεί χρεοκοπημένα μέσα ενημέρωσης. 
«Ο λαός γονατίζει για να σώζεται διαχρονικά ο πλούτος, που τον συναντάμε στις 100 οικογένειες που είναι η παρέα της διαπλοκής και διαφθοράς στη λίστα Λαγκάρντ» σημείωσε, και ζήτησε να υπάρξουν κανόνες και στο τηλεοπτικό τοπίο, να μην υπάρχουν δημόσιες συχνότητες χωρίς να έχει καταβληθεί ούτε ένα ευρώ. 
Καταλήγοντας εκτίμησε ότι το 2013 είναι χρονιά ανατροπής και αλλαγής για τον τόπο, ώστε να μην γίνει πράξη το μνημόνιο που θα οδηγούσε σε ανθρωπιστική κρίση.
«Την ώρα που ο Πρωθυπουργός δίνει μάχη για να ενισχύσει την αξιοπιστία της χώρας, να προσελκύσει επενδύσεις και να αυξήσει τη ρευστότητα της οικονομίας ώστε να δρομολογηθεί ανάπτυξη και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, ο κ. Τσίπρας επιχειρεί τυχοδιωκτικά να υπονομεύσει την εθνική προσπάθεια και φέρεται σαν να βρίσκεται στη βίλα Αμαλία» σχολίασε ο  κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.

«Η ομιλία του κ. Τσίπρα στη συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνει πλήρως όσα έχουμε πει για το πολιτικό ρεσάλτο κατά της κυβέρνησης και της χώρας. Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε στρατηγικό αδιέξοδο, δεν έχει προτάσεις και λύσεις για το μέλλον της χώρας και των πολιτών. Γι αυτό επιχειρεί «έφοδο» κατά της πολιτικής σταθερότητας, επενδύοντας πάνω στην καταστροφή της χώρας» τονίζεται σε ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ. 

Εν τω μεταξύ, νέα πρόταση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής θα καταθέσει ο Πάνος Καμμένος εφόσον συγκεντρώσει τον απαιτούμενο αριθμό των 30 υπογραφών βουλευτών, βάζοντας στο κάδρο, τους πρώην Πρωθυπουργούς, Γιώργο Παπανδρέου και Λουκά Παπαδήμο, πέραν των Παπακωνσταντίνου – Βενιζέλου. 
Μετά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ο Πάνος Καμμένος, τόνισε ότι θα επικοινωνήσει με τον Αλέξη Τσίπρα και θα του ζητήσει να στηρίξει την πρόταση.
Την πρόταση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής στηρίζει σύμφωνα με πληροφορίες και ο διεγραμμένος  από τη Δημοκρατική Αριστερά, ανεξάρτητος βουλευτής, Οδυσσέας Βουδούρης.
Τη στήριξη του κόμματος του στην πρόταση των Ανεξάρτητων Ελλήνων για παραπομπή σε προανακριτική των πρώην πρωθυπουργών Γιώργου Παπανδρέου και Λουκά Παπαδήμου, αλλά και των πρώην Υπουργών οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντινου και Ευάγγελου Βενιζέλου ανακοίνωσε ο γγ της Χρυσής Αυγής Νικος Μιχαλολιάκος.
Αύριο οι εξηγήσεις των συγγενών του Γ. Παπακωνσταντίνου 
Εν τω μεταξύ, αύριο θα δώσουν εξηγήσεις ενώπιον των οικονομικών εισαγγελέων, ως ύποπτοι για τη διάπραξη κακουργηματικών αδικημάτων, τα τρία συγγενικά πρόσωπα του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, τα ονόματα των οποίων εμφανίζονται στην πρωτότυπη «λίστα Λαγκάρντ» ως δικαιούχοι λογαριασμών στην τράπεζα HSBC στην Ελβετία.

Εξάλλου, η έρευνα των δύο εισαγγελέων συνεχίζεται με νέες κλήσεις σε πρόσωπα που συνδέονται με την επίμαχη περίοδο της θητείας του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, τα οποία καλούνται να καταθέσουν, τις επόμενες μέρες όσα γνωρίζουν για την πορεία της λίστας και τη νόθευση του περιεχομένου της. 
Εν τω μεταξύ, την παράδοση του usb με τη λίστα Λαγκάρντ στη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος ζητά με έγγραφο του από τους οικονομικούς εισαγγελείς, ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και επικεφαλής της υπηρεσίας τους Νίκος Παντελής, προκειμένου να διαπιστωθεί με επιστημονικό τρόπο ο χρόνος και ο τρόπος αλλοίωσης των στοιχείων. 

Σημείο κλειδί στην υπόθεση είναι το αν το στικάκι που έχουν στα χέρια τους οι οικονομικοί εισαγγελείς  είναι το πρώτο που μεταγράφηκε ή αν υπάρχουν και άλλα αντίγραφα

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.