.Νέο καθεστώς για τα διπλώματα οδήγησης στην Ε.Ε.


Τις νέες, ανά κατηγορία, ευρωπαϊκές άδειες οδήγησης που, από αύριο, θα μπορούν να εκδίδονται σε ολόκληρη την Ε.Ε., παρουσίασε σήμερα η Κομισιόν, η οποία θέτει σε ισχύ νέες ρυθμίσεις για την χορήγηση και την ανανέωσή τους, τις οποίες και καλούνται να εφαρμόσουν σταδιακά τα κράτη-μέλη της Ένωσης.

Τα νέα διπλώματα έχουν σχήμα πλαστικής «πιστωτικής κάρτας» με τυποποιημένη ευρωπαϊκή μορφή, και πληρούν αυστηρότερους όρους ασφάλειας. 

Η νέα ευρωπαϊκή άδεια οδήγησης θα αντικαταστήσει σταδιακά τα πάνω από 100 διαφορετικά χάρτινα και πλαστικά διπλώματα που, επί του παρόντος, χρησιμοποιούνται από περισσότερους από 300 εκατομμύρια οδηγούς σε όλη την Ε.Ε. 

Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της δέσμης μέτρων (3η οδηγία Ε.Ε. για την άδεια οδήγησης), η οποία τίθεται σε ισχύ με στόχο την ενίσχυση της ελεύθερης κυκλοφορίας, την αντιμετώπιση της πλαστογράφησης όσον αφορά τις άδειες οδήγησης και τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας σε ολόκληρη την ΕΕ.

Προβλέπεται ότι όλες οι υφιστάμενες άδειες δεν επηρεάζονται, αλλά η μετάβαση στη νέα μορφή θα γίνει τη στιγμή της ανανέωσης ή, το αργότερο, το 2033.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.