.Αντιπαράθεση Ν. Δένδια - ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή


Νομοθέτημα πραγματικής αναβάθμισης της Ελληνικής Αστυνομίας ύστερα από ανοικτή διαδικασία διαλόγου, «ακόμη κι αν είναι χρονοβόρα», προανήγγειλε ενημερώνοντας την αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας.
Μετά την ενημέρωση του υπουργού για το θέμα, ακολούθησε ένταση στην Επιτροπή, όταν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Λαφαζάνης, με αφορμή τηλεοπτική συνέντευξη του κ. Δένδια ζήτησε να ανακαλέσει ή να παραιτηθεί. 

«Να ακολουθήσετε τη θεσμική διαδικασία της πρότασης μομφής» προέτρεψε τον ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός και αντιγύρισε τα «πυρά» προς την πτέρυγα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

«Να ανακαλέσετε όλα όσα είπατε ότι δήθεν ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε μετάβαση προς τη δημοκρατική νομιμότητα. Δεν θα μας δώσετε εσείς πιστοποιητικά δημοκρατικής νομιμότητας [...]. Αν ο υπουργός δεν ανακαλέσει απαιτούμε την παραίτησή του. 

Δεν μπορεί να παραμένει στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης εκείνος που χρεώνει στην αξιωματική αντιπολίτευση την τρομοκρατία» είπε σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους ο κ. Λαφαζάνης. Κατηγόρησε δε τον υπουργό ότι «παίζει τον ρόλο προβοκάτορα εναντίον του δικαστικού σώματος και της αξιωματικής αντιπολίτευσης». 

Απαντώντας ο υπουργός, αφού είπε ότι ορισμένες από τις αναφορές Λαφαζάνη «στερούνται πλήρους λογικού συνειρμού» αναφορικά με τους δικαστές, επανέλαβε τα όσα είπε σε συνέντευξή του χαρακτηρίζοντας «εθελοτυφλία τη στάση ελάχιστων δικαστών απέναντι στο φαινόμενο της τρομοκρατίας» ενώ ανέγνωσε στην Επιτροπή ανακοινώσεις και σχόλια του ΣΥΡΙΖΑ με «οξείς και απρεπείς χαρακτηρισμούς» που ουδεμία σχέση έχουν με τη δική του έκφραση περί «εθελοτυφλίας». 

Έκανε δε λόγο για «βαθύτατα υβριστική» έκφραση (σσ. αυτή που χρησιμοποίησε ο κ. Λαφαζάνης ότι παίζει ο υπουργός τον ρόλο του προβοκάτορα) και επανέλαβε τα όσα ανέφερε στην τηλεοπτική συνέντευξη. 

Η αντιπαράθεση έγινε ακόμη πιο έντονη όταν ο κ. Λαφαζάνης κατηγόρησε τον κ. Δένδια ότι δεν δέχτηκε να δει τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Στάθη Παναγούλη, ο οποίος του ζήτησε ραντεβού. 

«Όποιος λέει ότι θα ευχόμαστε να έχουμε την τύχη του Καντάφι, δεν θα έχει από εμένα σημείο προσωπικής επαφής. Θα δεχτώ να δω τον κ. Παναγούλη όταν ζητήσει συγγνώμη για τη διατύπωσή του τότε» είπε ο υπουργός, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του ίδιου του κ. Παναγούλη: «Δεν θα σχολιάσω τα όσα λέει ένας υπουργός που δεν θα έκανε ούτε για αγροφύλακας στους Οθωνούς!».

Η ένταση πήρε τέλος όταν αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ σε ένδειξη διαμαρτυρίας και πάντως αφού στην αντιπαράθεση ενεπλάκησαν οι βουλευτές Ανδρέας Ψυχάρης και Στάθης Παναγούλης, οι οποίοι αντάλλαξαν βαρείς προσωπικούς υπαινιγμούς. 

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.