.Υπερψηφίστηκε ο κρατικός προϋπολογισμός


Ολοκληρώθηκε η συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου του Πρωθυπουργού και του Προέδρου της ΔΗΜΑΡ, σε μια ύστατη προσπάθεια των δύο ανδρών να εξευρεθεί κοινά αποδεκτή λύση. προκειμένου να ψηφιστούν τα μέτρα και από τον τρίτο εταίρο της συγκυβέρνησης και να μην τεθεί εν αμφιβόλω η εκταμίευση των επόμενων δόσεων. Η ΔΗΜΑΡ πάντως θα λάβει τελικές αποφάσεις κατά την αυριανή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. 
Ο Πρωθυπουργός έχει ήδη διασφαλίσει την στήριξη του ΠΑΣΟΚ στις επίμαχες ψηφοφορίες της Τετάρτης και της Κυριακής, κατά την - 45 λεπτών διάρκειας - συνάντησή του με τον Ευάγγελο Βενιζέλο. 
ΝΔ και ΠΑΣΟΚ εξάλλου έχουν ήδη υπερψηφίσει τον προϋπολογισμό στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, στην σχετική συζήτηση που ολοκληρώθηκε το απόγευμα. Κατά την ψηφοφορία, επιφυλάξεις διατύπωσε η ΔΗΜΑΡ, ενώ αρνητική ψήφο έδωσαν τα κόμματα της μείζονος και ελάσσονος αντιπολίτευσης
Τη πρόωρη προσφυγή στις κάλπες ζήτησε από το βήμα της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλεξης Τσιπρας, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι πρέπει να μιλήσει ο λαός για να σταματήσει η καταστροφή της οικονομίας και της δημοκρατίας στο τόπο μας."
"Ας πείσει πρώτα ο κ. Τσίπρας τις συνιστώσες του ότι είναι έτοιμος να κυβερνήσει και μετά να ζητήσει εκλογές", σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου
Η υπερψήφιση των μέτρων είναι αναγκαία για τη σωτηρία της χώρας και την εκταμίευση της δόσης επανέλαβε μεταξύ άλλων ο Αντώνης Σαμαράς κατά τη συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ, δεσμευόμενος ότι θα διατεθούν χρήματα για την ενίσχυση της ρευστότητας στην αγορά καθώς και ότι αυτά, θα είναι τα τελευταία επώδυνα για την κοινωνία, μέτρα.
Σε αλλαγές της τελευταίας στιγμής στα εργασιακά, προχωρά το οικονομικό επιτελείο. Σύμφωνα με πληροφορίες, για το 2014 μετατίθεται η αύξηση του ορίου καταβολής του ΕΚΑΣ από τα 60 στα 65 χρόνια, ενώ το δικαίωμα κατώτατης σύνταξης θα θεμελιώνεται με 15ετή και όχι 20ετή εργασία.
Αντίθετα παραμένουν οι περικοπές στις αναπηρικές συντάξεις ενώ καταργείται το δώρο και για τους συνταξιούχους του ΟΓΑ.
Εν ισχύ θα παραμείνει η επεκτασιμότητα της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης σε θεσμικά θέματα όπως άδειες, και ωράρια εργασίας, όπως δεσμεύτηκε το πρωί ο Υπουργός Οικονομικών κατά την κοινή σύσκεψη με επιτελείο του ΠΑΣΟΚ

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.