.Eurogroup: Να κλείσουν οι εκκρεμότητες έως τις 12 Νοεμβρίου


Έκκληση προς την Ελλάδα να διευθετήσει τις τελευταίες εκκρεμότητες και να ολοκληρώσει σύντομα τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, απηύθυνε σήμερα ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σε ανακοίνωση που εξέδωσε λίγο μετά τη λήξη της τηλεδιάσκεψης των υπουργών οικονομικών της ευρωζώνης.
Ειδικότερα, στην ανακοίνωση το Eurogroup αναγνωρίζει την πρόοδο που έχει σημειωθεί προς την επίτευξη συμφωνίας ανάμεσα στην Ελλάδα και την τρόικα όσον αφορά το πρόγραμμα, 

σημειώνοντας ιδιαίτερα τα «φιλόδοξα και μεγάλου εύρους μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής, διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, ιδιωτικοποιήσεων και σταθεροποίησης του χρηματοπιστωτικού τομέα».

«Καλούμε τις ελληνικές αρχές να επιλύσουν τα εναπομείναντα ζητήματα, ούτως ώστε να ολοκληρώσουν σύντομα τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα», αναφέρεται συγκεκριμένα στην ανακοίνωση.

Καταλήγοντας, το Eurogroup τονίζει ότι θα επανεξετάσει το ελληνικό πρόγραμμα προσαρμογής κατά την επόμενη τακτική του συνεδρίαση, στις 12 Νοεμβρίου, βάσει των σχετικών εκθέσεων και ότι προσβλέπει στην ολοκλήρωση του προγραμματος, 
το οποίο σχετίζεται με την υλοποίηση των προαπαιτούμενων ενεργειών από τις ελληνικές αρχές και των εθνικών διαδικασιών από τα κράτη μέλη.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.