. Σε διάλογο καλεί το ΠΑΣΟΚ τους διαφωνούντες και τη ΔΗΜΑΡ


Σε μια προσπάθεια να δημιουργηθεί κλίμα συνοχής μεταξύ των βουλευτών του και της Δημοκρατικής Αριστεράς, το ΠΑΣΟΚ απευθύνει κάλεσμα σε διάλογο το κόμμα του Φώτη Κουβέλη και τους διαφωνούντες της Ιπποκράτους, αλλά και όσους κατευθύνθηκαν «για δικούς τους λόγους στον ΣΥΡΙΖΑ».

Στην πολυσέλιδη ανακοίνωση που εξέδωσε η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Φώφη Γεννηματά, αναφέρει, σε δραματικούς τόνους, ότι «το πολιτικό κενό που έχει δημιουργηθεί με ευθύνες όλων μας στον χώρο της κεντροαριστεράς, στον προοδευτικό χώρο, κινδυνεύει να μετατραπεί σε κενό για την ίδια την Ελλάδα».

Επίσης, η κ. Γεννηματά επισημαίνει ότι «η εντολή του λαού στις εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου ήταν σαφής. Ήταν εντολή πολιτικής σταθερότητας και συσπείρωσης ευρύτερων δυνάμεων που στήριξαν και στηρίζουν την παραμονή της χώρας στο Ευρωπαϊκό οικοδόμημα και το ευρώ».

Αφού επαναλαμβάνει ότι «το ελληνικό πρόβλημα έχει τις ιδιαιτερότητες του αλλά πρωτίστως είναι ευρωπαϊκό πρόβλημα», επισημαίνει ότι «η λύση του περνά μόνο μέσα από μια συνολική πολιτική λύση για τις χώρες της ευρωζώνης. Το ΠΑΣΟΚ με την στήριξη του στην σημερινή κυβέρνηση αυτό επεδίωξε και αυτό πρέπει να επιδιώκει να πετύχει».

«Ο πρωθυπουργός μας καλεί όλους, κόμματα και βουλευτές, υπό την πίεση και το δίλημμα για την σωτηρία της χώρας, να ψηφίσουμε μέτρα και αλλαγές που αν κριθούν μόνο σε δημοσιονομικό επίπεδο είναι δυσβάστακτα και τροφοδοτούν την ύφεση. 

Όλοι μας, βουλευτές, στελέχη και πολίτες, καλούμαστε να απαντήσουμε εάν θα δώσουμε μια τελευταία ευκαιρία στην χώρα, αναλαμβάνοντας και πάλι μεγάλο κόστος ή αν θα επιλέξουμε την πορεία στο άγνωστο ή το παιχνίδι με τη φωτιά», σημειώνει. 

Αναφέρει, επίσης, ότι «η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει, η οικονομία να σωθεί και η κοινωνική συνοχή έστω και την ύστατη στιγμή να διαφυλαχτεί».

Αναφερόμενη στο κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου, η κ. Γεννηματά αναφέρει ότι «τα φαινόμενα εκφασισμού της κοινωνίας πληθαίνουν και αποκτούν πολιτική έκφραση με την άνοδο της Χρυσής Αυγής. Απέναντι σε αυτά τα φαινόμενα χρειάζεται, πρώτον, μια απάντηση ευθύνης που την έδωσε χθες η. ΚΟ του ΠΑΣΟΚ».

Και υπογραμμίζει: «Οφείλουμε συνεπώς όλοι μας, όσοι προερχόμαστε από αυτόν τον χώρο είτε σήμερα βρισκόμαστε στο ΠΑΣΟΚ, είτε κάποιοι άλλοι στη ΔΗΜΑΡ, είτε κατευθύνθηκαν για δικούς τους λόγους στον ΣΥΡΙΖΑ, να συζητήσουμε με ιστορικούς όρους ώστε:

• Να επανασυνδεθούμε με την κοινωνία που εκφράζει την αγωνία της για τις συνέπειες της κρίσης.

• Να διαμορφώσουμε το νέο Εθνικό Σχέδιο για την ανασυγκρότηση της χώρας και την πρόταση διακυβέρνησης.

• Να ξαναζωντανέψουμε με συλλογικό τρόπο και μέσα από το ΠΑΣΟΚ την προοπτική της επανίδρυσης της δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης».

Και καταλήγει: «Αυτή η πολιτική δοκιμασία μας επιτρέπει να ξαναγνωριστούμε με την κοινωνία, με αυθεντικό και στέρεο τρόπο. Θα το πετύχουμε στο όνομα της ιστορίας και των ιδεών μας».

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.