.«Η έλευση Μέρκελ αλλάζει το κλίμα στις αγορές»


«Η έλευση της Γερμανίδας Καγκελαρίου στην Ελλάδα από μόνη της αλλάζει το κλίμα στις αγορές αλλά και την ψυχολογία στην οικονομία υπό συνθήκες οικονομικής ασφυξίας και δραχμοφοβίας» επεσήμανε σε συζήτηση του με δημοσιογράφους ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μετά το τέλος σύσκεψης με Έλληνες και Γερμανούς επιχειρηματίες στο Χίλτον. 
Ο πρωθυπουργός στη συνέχεια ενημέρωσε τους κκ Βενιζέλο και Κουβέλη για τη συνάντηση με την Γερμανίδα καγκελάριο. 
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Άνγκελα Μέρκελ έδειξε να κατανοεί τις αιτιάσεις των επιχειρηματιών για την έλλειψη ρευστότητας στην αγορά, επεσήμανε πάντως ότι αναμένεται η επίσημη έκθεση της τρόικας, προκειμένου να εκταμιευθεί η επόμενη δόση.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος τόνισε ότι το εργασιακό κόστος στην Ελλάδα είναι ιδιαιτέρως χαμηλό και ως εκ τούτου δεν χρειάζεται νομοθετική παρέμβαση για τη μείωση του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, κάτι που - όπως είπε η κ Μέρκελ- θα το μεταφέρει στην τρόικα.
Νωρίτερα στις κοινές δηλώσεις της με τον πρωθυπουργό, η Γερμανίδα Καγκελάριος επεσήμανε ότι «πολλά έχουν επιτευχθεί, υπάρχουν πολλά που πρέπει να γίνουν» και επανέλαβε πως «εύχεται και ελπίζει η Ελλάδα να παραμένει στο ευρώ».
Επέμεινε στα μέτρα λιτότητας, αποδέχθηκε ωστόσο την αναγκαιότητα να υπάρξει και ανάπτυξη. 
Από την πλευρά του, ο Αντώνης Σαμαράς, επανέλαβε την αποφασιστικότητα της Ελλάδας να τηρήσει τις υποχρεώσεις της και να ξεπεράσει την κρίση.
«Ο ελληνικός λαός δεν ζητά χρήματα και χάρες, αλλά ζητά μια ευκαιρία να σταθεί στα πόδια του. Ματώνει αλλά είναι αποφασισμένος να κερδίσει το στοίχημα της ανταγωνιστικότητας» σημείωσε ο κύριος Σαμαράς. 

Υποδεχόμενος την Γερμανίδα Καγκελάριο, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι «ο ελληνικός λαός έχει σχεδόν εξαντλήσει τις αντοχές του».

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.