.Η Moody's υποβάθμισε τα προγνωστικά της για την ΕΕ


Ο οίκος αξιολόγησης Moody's υποβάθμισε τη Δευτέρα από "σταθερές" σε "αρνητικές" τις προβλέψεις της για την Ευρωπαϊκή Ενωση, εξηγώντας ότι βασίζεται στα αρνητικά προγνωστικά για μεγάλες χώρες της ΕΕ όπως είναι η Γαλλία και η Γερμανία, αλλά και η Βρετανία και η Ολλανδία, που αντιπροσωπεύουν το 45% της οικονομικής δραστηριότητας της Ενωσης.

Ο οίκος προειδοποιεί ότι δεν αποκλείει το ενδεχόμενο υποβάθμισης της αξιολόγησης της Ευρωπαϊκής Ενωσης μεσοπρόθεσμα, αν και προς το παρόν διατηρεί το"Aaa".

Ο οίκος αξιολόγησης υποβάθμισε στις 23 Ιουλίου σε "αρνητική" την πρόβλεψη αξιολόγησης της Γερμανίας της Ολλανδίας και του Λουξεμβούργου, των χωρών που βαθμολογούνται με "Aaa", εξαιτίας της "αυξανόμενης αβεβαιότητας" για την έκβαση της κρίσης στην ευρωζώνη. 

Τότε ο Moody's είχε ανακοινώσει ότι θα επανεξετάσει "στο τέλος του τρίτου τριμήνου" το τριπλό A της Γαλλίας και της Αυστρίας, δύο χωρών που έχουν τεθεί σε αρνητική προοπτική από τον Φεβρουάριο. Το τριπλό A της Βρετανίας τελεί υπό αρνητική προοπτική από τον Δεκέμβριο.

Αναγνωρίζοντας ότι η αξιολόγηση της Ευρωπαϊκής Ενωσης έχει ενισχυθεί χάρις στα "διαρθρωτικά μέτρα" που εφαρμόζονται, ο οίκος θεωρεί ότι είναι εύλογο να βασισθεί στην αρχή ότι η πιθανότητα χρεοκοπίας της ΕΕ είναι η ίδια με τις χώρες μέλη της που έχουν την υψηλότερη αξιολόγηση.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.