.Η ΔΕΗ θα εισπράττει το τέλος ακινήτων


Η ΔΕΗ θα συνεχίσει κανονικά μέσω των λογαριασμών του ρεύματος να εισπράττει το τέλος ακινήτων, το λεγόμενο «χαράτσι» και η επιχείρηση δεν θα μπορεί να κόβει το ρεύμα σε όσους δεν το πληρώνουν.

 Αυτό αποφάσισε σήμερα το τριμελές συμβούλιο του Αρείου Πάγου, ακολουθώντας ουσιαστικά την απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας (1972/2012). 

Το Συμβούλιο έκανε δεκτή την αίτηση του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, να ανασταλεί η υπ' αριθμ. 1101/2012 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, η οποία έκρινε αντισυνταγματική και παράνομη την είσπραξη του τέλους ακινήτων (Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτημένων Δομημένων Επιφανειών-ΕΕΤΗΔΕ), μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

 Υπενθυμίζεται ότι η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας έχει κρίνει ότι το ΕΕΤΗΔΕ δεν αντίκειται στο Σύνταγμα και στο Πρώτο Πρόσθετο Πρωτόκολλο της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ).

 Παράλληλα, οι σύμβουλοι Επικρατείας έχουν ακυρώσει την υπ' αριθμ. 1211/2011 απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών (που επιβάλλει το τέλος) κατά το σκέλος εκείνο, που προβλέπει τη διακοπή της παροχής του ηλεκτρικού ρεύματος σε όποιον δεν πληρώνει το ΕΕΤΗΔΕ.

Ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι σε έξι μήνες το τέλος ακινήτων θα ενσωματωθεί στον ενιαίο φόρο για τα ακίνητα.

Ο κ. Στουρνάρας σημείωσε ότι «το Υπουργείο Οικονομικών έχει θέσει υπόψη του Ανωτάτου Δικαστηρίου τους επιτακτικούς  λόγους δημοσίου συμφέροντος που επιβάλλουν να μην διαταραχθεί  το σύστημα είσπραξης του ΕΕΤΗΔΕ μέσω της ΔΕΗ. Και για τους πολίτες, εξάλλου, είναι ευκολότερη η πληρωμή μέσω της ΔΕΗ και όχι μέσω των ΔΟΥ, γιατί υφίστανται μεγαλύτερη ταλαιπωρία».

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.