.Αποφασίζουν μία άλλη Ελλάδα


Σε ένα άρθρο με ένα ναι ή με ένα όχι ψηφίζεται απόψε στην ελληνική Βουλή το «Μνημόνιο 3», αυτό που θα αλλάξει οριστικά τη ζωή των Ελλήνων.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις το «πολυνομοσχέδιο» θα πάρει τις απαιτούμενες ψήφους για να γίνει νόμος του κράτους αφήνοντας όμως βαθιά τραύματα στην κυβέρνηση συνεργασίας που πήρε το ρίσκο μιας διαπραγμάτευσης και μιας συμφωνίας με τους δανειστές που μοιάζει όλο και πιο ανισοβαρής.

Μετά την αποψινή ψηφοφορία τίποτα δεν θα είναι ίδιο ούτε στην οικονομία ούτε στην κοινωνία αλλά ούτε στο πολιτικό σκηνικό. Στη ΔΗΜΑΡ η πλειονότητα των στελεχών θέτει θέμα στρατηγικού προσανατολισμού και αμφισβητεί την τόσο στενή «συνάφεια» με την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

Το ΠΑΣΟΚ είναι ήδη ένα πολυδιασπασμένο κόμμα και απομένει η ΝΔ ως ο σταθερός αλλά όχι επαρκής πόλος για την διακυβέρνηση της επόμενης ημέρας. Μιας από τις δυσκολότερες ημέρες στην ιστορία της χώρας.

Ήδη το πρώτο μεγάλο πρόβλημα μετά την ψήφιση των μέτρων είναι η απόφαση των δανειστών για την καταβολή της δόσης. Αν δανειστές και εταίροι στο Εurogroup της 12ης Νοεμβρίου αμφισβητήσουν -παρά την ψήφιση των σκληρών μέτρων- την δυνατότητα της χώρας να πάρει ολόκληρη τη δόση ή να διαχειριστεί η ίδια τη δόση, η κυβέρνηση συνεργασίας πολύ δύσκολα θα μπορέσει να κρατήσει την συνοχή της και την κοινωνική οργή.

Πληροφορίες θέλουν τον πρωθυπουργό να ετοιμάζει ήδη ένα ευρύ ανασχηματισμό με στόχο ένα κυβερνητικό σχήμα ευρείας αποδοχής με την ελπίδα ότι ο κυβερνητικός συνασπισμός θα μπορέσει να σταθεί έστω με απώλειες. 

Αλλιώς όπως χαρακτηριστικά επεσήμαιναν χθες στην Βουλή κορυφαία κυβερνητικά στελέχη οι εκλογές είναι αναπόφευκτες με ζητούμενο την πολιτική σταθερότητα σε μια χώρα με την κοινωνία ήδη στα όρια της.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.