.Σε θετικό κλίμα ολοκληρώθηκε η σύσκεψη


Η διαπραγμάτευση με την τρόικα και τα εργασιακά βρέθηκαν στο επίκεντρο της μαραθώνιας σύσκεψης του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά. " Έγινε ένας πολύωρος συντονισμός για να είμαστε έτοιμοι για την εκταμίευση της δόσης γύρω στα μέσα Νοεμβρίου" δήλωσε μετά το πέρας της εξάωρης σύσκεψης ο υπουργός Οικονομικών. 
Ο Γιαννης Στουρναρας δεν επιβεβαίωσε τις πληροφορίες περί έκτακτου Eurogroup για την Ελλάδα την ερχόμενη Παρασκευή, ενώ για τα εργασιακά είπε «γίνεται διαπραγμάτευση, η έκβαση της οποίας θα φανεί τις επόμενες δύο ημέρες».
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συζητήσεις του υπουργείου Εργασίας με την τρόικα έχουν επικεντρωθεί στην διατήρηση των τριετιών χωρίς να είναι σίγουρο ότι θα αποδίδουν στο μισθό αυξήσεις αντίστοιχες με τις σημερινές. 
Πηγές του υπουργείου ωστόσο διαβεβαιώνουν ότι η ελληνική πλευρά ζητά την πλήρη διασφάλισή τους. Παράλληλα έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι καταβάλλεται προσπάθεια ώστε η μείωση των αποζημιώσεων για λόγους απόλυσης να θίξει οσο το δυνατό λιγότερο τους εργαζόμενους με πολυετή προϋπηρεσία. 
Σε ότι αφορα στη διευθετηση του χρονου εργασίας συνεχίζεται η διαπραγμάτευση καθώς η τρόικα επιμενει να υπάρχει δυνατότητα καθορισμού του, μεσω ατομικών συμφωνιών μεταξυ εργαζόμενου και εργοδότη.
"Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο και κοντά σε συμφωνία και για τα εργασιακά" , δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, ο οποιος συμμετειχε στη σύσκεψη. Ο κ. Βρούτσης χαρακτήρισε εξάλλου πολύ σημαντική τη συμβολή Βενιζέλου και Κουβέλη στις προσπάθειες για επίτευξη της συμφωνίας.
Αμετάπειστος παραμένει ακόμη και μετά την αλλαγή στάση της καγκελαρίου Μέρκελ, ο αντικαγκελάριος, Φίλιπ Ρέσλερ. Ο επικεφαλής των Γερμανών φιλελεύθερων με συνέντευξή του στη Bild am Sontang επιμένει ότι "Η χρηματοδοτική βοήθεια προς την Ελλάδα θα συνεχιστεί μόνον εφόσον σημειωθεί πρόοδος τις συμπεφωνημένες μεταρρυθμίσεις".Η έκθεση της τρόικα είναι καθοριστικής σημασίας, τονίζει ο κ Ρεσλερ.
Στην αξιολόγηση της Τρόικα παραπέμπει και το στέλεχος της ΕΚΤ Γιοργκ Άσμουσεν διευκρινίζοντας ωστόσο ότι η σαφής προτίμησή του είναι να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ. «Το κλειδί είναι στα χέρια της Αθήνας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Άσμουσεν στο Δεύτερο Πρόγραμμα της δημόσιας γερμανικής τηλεόρασης.
Το ενδεχόμενο προγράμματος ελληνικής επαναγοράς ομολόγων, με χρήματα από τον Μόνιμο Μηχανισμό Στήριξης και με στόχο τη μείωση του ελληνικού χρέους, φέρεται να εξετάζει το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών σύμφωνα με το Spiegel.
Αναπόφευκτο, χαρακτήρισε ένα νέο κούρεμα του χρέους, ο καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Πειραιά Θεόδωρος Πελαγίδης, μιλώντας στον ΑΘΗΝΑ 9,84 και τον Βασίλη Πάικο. Επίσης τάχθηκε κατά της πολιτικής μείωσης μισθών, τονίζοντας ότι οδηγεί πολλούς Έλληνες σε υποχρεωτική μετανάστευση.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.