.Αναβρασμός στον αραβικό κόσμο


Ένας πολίτης της Υεμένης σκοτώθηκε και πέντε τραυματίστηκαν από τα πυρά της αστυνομίας κατά διαδηλωτών που προσπαθούσαν να εισβάλουν στην αμερικανική πρεσβεία στη Σαναά. Οι διαδηλωτές διαμαρτύρονται για ταινία που θεωρούν προσβλητική για το Ισλάμ.

Εξάλλου, περί τους πεντακόσιους διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν κοντά στην πρεσβεία της Ελβετίας στην Τεχεράνη , που εκπροσωπεί τα αμερικανικά συμφέροντα στο Ιράν,  διαμαρτυρόμενοι για την προσβλητική για την ίδια ταινία.
Δεκάδες άνθρωποι διαδήλωσαν και στην πόλη της Γάζας καίγοντας αμερικανικές και ισραηλινές σημαίες και φωνάζοντας «Θάνατος στο Ισραήλ, Θάνατος στην Αμερική».
 
Την ίδια ώρα, στο Ιράκ, η ένοπλη οργάνωση Ασάιμπ αλ Χακ διατύπωσε απειλές κατά των αμερικανικών συμφερόντων στη χώρα  απαντώντας «στην προσβολή προς τον προφήτη».

Εν τω μεταξύ, οι αφγανικές αρχές διέταξαν να μην επιτρέπεται η πρόσβαση στον ιστότοπο YouTube επ' αόριστον, ώστε οι Αφγανοί να μην μπορούν να δουν την αντι-ισλαμική ταινία που προσβάλλει τον προφήτη Μωάμεθ, όπως δήλωσαν σήμερα κυβερνητικές πηγές στο Ρόιτερς. 

Παράλληλα, το αμερικανικό πολεμικό ναυτικό έδωσε εντολή να κατευθυνθούν δυο πλοία στις λιβυκές ακτές μετά το θάνατο του πρεσβευτή των ΗΠΑ σε επίθεση εναντίον του αμερικανικού προξνείου στη Βεγγάζη, δήλωσε ανώτερος αμερικανός αξιωματούχος.

Νωρίτερα, χθες, οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν επίσης την ανάπτυξη στη Λιβύη ομάδας 50 πεζοναυτών ειδικευμένων στον αντιτρομοκρατικό αγώνα, μετά την επίθεση στη Βεγγάζη.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.