.Ζ. Κ. Γιούνκερ: Αυτό είναι η Ευρώπη


«Αυτό είναι Ευρώπη» είπε δείχνοντας τον Παρθενώνα ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν - Κλοντ Γιούνκερ, κατά την  επίσκεψή του χθες στο Μουσείο της Ακρόπολης, εκφράζοντας και με αυτό τον τρόπο τη διάθεσή του να βοηθήσει την Ελλάδα.
Όπως είπε στο ΑΜΠΕ ο πρόεδρος του Μουσείου της Ακρόπολης, καθηγητής Δημήτρης Παντερμαλής, κατά την ξενάγησή του στην αίθουσα του Παρθενώνα που ήταν ολιγόλεπτη 
λόγω των σημαντικών θεμάτων που είχε να συζητήσει με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά,  ο κ. Γιουνκερ εξέφρασε για άλλη μια φορά τον θαυμασμό του για τον ελληνικό πολιτισμό, καθώς είναι η δεύτερη φορά που επισκέπτεται το Μουσείο.

Είχε έρθει για πρώτη φορά το Φεβρουάριο του 2011 όταν η Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών τον αναγόρευσε επίτιμο διδάκτορα. Ο πρώην πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου  είχε μιλήσει τότε «για την Ελλάδα που έχει γίνει αντικείμενο θαυμασμού ανά τους αιώνες» 

και «γεφυρώνει την Ευρώπη με τους λαούς των Βαλκανίων και της Ανατολικής Μεσογείου, γιατί κατανοεί αυτούς τους λαούς καλύτερα και μπορεί να αποτελεί τα μάτια και τα αυτιά της Ευρώπης στην περιοχή».

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.