.«Η Ελλάδα θα τα καταφέρει»


Τη διαβεβαίωση ότι η Ελλάδα θα τα καταφέρει και ότι θα κάνει οτιδήποτε περνά από το χέρι της για να ξεπεράσει την κρίση, έδωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στον Φρανσουά Ολάντ.

«Σήμερα μου δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσω τον Γάλλο Πρόεδρο και να συζητήσω μαζί του τις μεγάλες προκλήσεις και απειλές που αντιμετωπίζει η Ευρωζώνη. Βρίσκομαι εδώ για να διαβεβαιώσω τον Γάλλο πρόεδρο ότι η Ελλάδα θα τα καταφέρει και θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να ξεπεράσει την κρίση», δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς.

Πρόσθεσε παράλληλα ότι η Ελλάδα θέλει να πετύχει στο ακέραιο τους στόχους της ενώ επανέλαβε ότι οι Έλληνες είναι ένας υπερήφανος λαός που δεν θέλει να ζει με δανεικά. «Οι Έλληνες είμαστε ένας λαός υπερήφανος δεν μας αρέσει να ζούμε με δανεικά. Έχουμε όλες τις προϋποθέσεις ανάπτυξης» τόνισε ο ΄Ελληνας πρωθυπουργός.

Ο Αντώνης Σαμαράς έδωσε ιδιαίτερη έμφαση και στον παράγοντα της ανάπτυξης λέγοντας: «Οι οικονομίες που αργοπεθαίνουν χωρίς ανάπτυξη δεν εξυγιαίνουν αλλά ισοπεδώνονται. Θέλουμε να πετύχουμε τους στόχους μας άμεσα». 
Αναφέρθηκε επίσης και στο τι θα σημάνει μια τέτοια επιτυχία της Ελλάδας. «Μια τέτοια επιτυχία της Ελλάδας θα παίξει και έναν ευρύτερο ρόλο. Θα αποδείξει ότι η Ευρώπη μπορεί να ξεπερνάει τα προβλήματα της και ενωμένη να προχωράει μπροστά». 

Ο Αντώνης Σαμαράς αναφέρθηκε και στην έννοια της δημοκρατίας και τη σημασία που αυτή έχει για την Ευρώπη. «Ευρώπη σημαίνει δημοκρατία και οι κοινωνίες που δοκιμάζονται πρέπει να κρατήσουν ακέραιη την αξιοπρέπεια τους για να κρατήσουν ενωμένη τη χώρα και να διασφαλίσουν την κοινωνική συνοχή».

Ευχαρίστησε τέλος τον Φρανσουά Ολάντ για τη φιλία που η Γαλλία εκφράζει απέναντι στην Ελλάδα.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.