.Αντ. Σαμαράς: Θα ξεπεράσουμε όλα τα εμπόδια


«Σήμερα η Ελλάδα μετέχει ολόκληρη σε έναν καινούριο μαραθώνιο, ένα αγώνισμα που δοκιμάζει και τις αντοχές και τη θέληση του αθλητή και που κερδίζεται και με καρδιά και με μυαλό. Εμείς αυτόν τον μαραθώνιο θα τον κερδίσουμε, θα ξεπεράσουμε όλα τα εμπόδια και θα πούμε στο τέλος το νενικήκαμεν».
Με τα λόγια αυτά ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, υπογράμμισε τον συμβολισμό του ασημένιου κυπέλλου του Σπύρου Λούη, η έκθεση του οποίου εγκαινιάστηκε απόψε στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Προλογίζοντας την εκδήλωση ο πρόεδρος του Μουσείου της Ακρόπολης, Δημήτρης Παντερμαλής, επισήμανε ότι «το σύμβολο μιας μεγάλης στιγμής της ελληνικής ιστορίας, της πρώτης παγκόσμιας διάκρισης της νεότερης Ελλάδας παρουσιάζεται στο μουσείο που στεγάζει τα μνημεία των μεγάλων στιγμών της κλασικής Ελλάδας». 

«Το κύπελλο αυτό συμβολίζει τον ενθουσιασμό των Ευρωπαίων, το φιλελληνισμό τους, τη δύναμη των απλών αλλά ικανών Ελλήνων, την πετυχημένη αναβίωση ενός αρχαίου θεσμού, αλλά και τις περιπέτειες της σύγχρονης Ελλάδας» πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος του ΔΣ του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, Ανδρέας Δρακόπουλος, χαρακτήρισε το κύπελλο «σύμβολο μιας σπουδαίας ελληνικής επιτυχίας, τεκμήριο της ιστορίας μας, της κληρονομιάς μας, των αντοχών μας, του σθεναρού μας πνεύματος». 

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.