.Προειδοποιήσεις Λαβρόφ για κυρώσεις

«Η Ρωσία δεν θα δεχτεί τη γλώσσα των κυρώσεων και των απειλών» διαμήνυσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, προειδοποιώντας ότι η Μόσχα θα προβεί σε αντίποινα εάν εφαρμοσθούν οι κυρώσεις που αποφάσισαν οι 28 στη χθεσινή έκτακτη Ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής. 
Υπενθυμίζεται ότι η Ε.Ε. αναστέλλει τις διαπραγματεύσεις επί δύο συμφωνιών με τη Ρωσία και προειδοποιεί με πρόσθετες κλιμακωτές κυρώσεις (όπως πάγωμα περιουσιακών στοιχείων και ταξιδιωτικές απαγορεύσεις) εάν η αποκλιμακωθεί άμεσα η κατάσταση στην Κριμαία.

«Ουδείς στον πολιτισμένο κόσμο θα αναγνωρίσει το λεγόμενο δημοψήφισμα που προκήρυξε η λεγόμενη κυβέρνηση της Κριμαίας» διαμήνυσε ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας Αρσένι Γιάτσενιουκ, ωστόσο, εμφανίσθηκε ανοιχτός στο ενδεχόμενο διαλόγου με τη Μόσχα, εάν υπάρξει αναδίπλωση των ρωσικών στρατευμάτων.

Από την πλευρά της πάντως η Άνω Βουλή της Ρωσίας, απάντησε δια της προέδρου της ότι θα στηρίξει ασυζητητί την επιλογή του λαού της Κριμαίας, εάν στις 16 Μαρτίου επιλέξει την προσχώρηση στη Ρωσική Ομοσπονδία. 

Παρά την τηλεφωνική συνδιάλεξη διάρκειας μίας ώρας που είχαν οι ηγέτες των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν οι “διαφορές αντίληψης και αξιολόγησης της ουκρανικής κρίσης» μεταξύ των δύο πλευρών, παραμένουν σύμφωνα με ανακοίνωση του Κρεμλίνου.
Σε κοινή του ανακοίνωση σήμερα οι χώρες της Βόρειας Ευρώπης και της Βαλτικής καταδίκασαν την επίθεση στην κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα, της Ουκρανίας, όπως την αποκάλεσαν, καθώς και το παράνομο δημοψήφισμα, ενώ ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς προειδοποίησε ότι αν δεν υπάρξουν άμεσα αποτελέσματα, η Ε.Ε. θα προχωρήσει σε κυρώσεις εναντίον αξιωματούχων και επιχειρήσεων της Ρωσίας.
«Το να σταματήσουμε την ρωσική επίθεση αφορά την ελευθερία ολόκληρης της περιοχής. Μιλάμε για ειρήνη ή πόλεμο στην Ευρώπη» τόνισε σε εμπρηστική ομιλία της στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Δουβλίνο η δισεκατομμυριούχος πρώην πρωθυπουργός της Ουκρανίας Γιούλια Τιμόσενκο.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.