.Μυστική συνάντηση κορυφαίων αξιωματούχων για την Ελλάδα στις Βρυξέλλες

Κορυφαίοι αξιωματούχοι αποσπάστηκαν από τους συναδέλφους τους μετά το eurogroup της Δευτέρας στις Βρυξέλλες, προκειμένου να συμμετάσχουν σε μία μυστική συνάντηση και να συζητήσουν τις εντεινόμενες ανησυχίες όσον αφορά το ελληνικό πρόγραμμα, αποκαλύπτει η Wall Street Journal.

Μάλιστα, σύμφωνα με την εφημερίδα, από τη συνάντηση απουσίαζε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος ενημέρωνε τον Τύπο την ίδια ώρα στο ίδιο κτίριο. 

Ανώτατοι αξιωματούχοι του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της Κομισιόν και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, μαζί με τους υπουργούς Οικονομικών Γαλλίας και Γερμανίας ήταν οι συμμετέχοντες στη μυστική συνάντηση, σύμφωνα με τη WSJ και σε αυτή συζητήθηκε ο τρόπος άσκησης πιέσεων στην Αθήνα προκειμένου η κυβέρνηση να προωθήσει τις μη δημοφιλείς δομικές μεταρρυθμίσεις. 

Επίσης, συζητήθηκε το πώς θα συγκεντρωθούν τα επιπλέον κεφάλια προκειμένου να καλυφθούν τα κενά στις χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας στο δεύτερο εξάμηνο, που υπολογίζονται μεταξύ 5-6 δις. ευρώ.

Πάντως, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, η συνάντηση δεν είχε αποτέλεσμα, ενώ πηγές του υπουργείου Οικονομικών σχολιάζουν ότι η συγκεκριμένη συνάντηση γίνεται κάθε φορά μετά το Eurogroup, χωρίς την ελληνική παρουσία και είναι τυπική διαδικασία.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.