.Νέος πρωθυπουργός της Ουκρανίας ο Αρσένι Γιατσένιουκ

Το ουκρανικό κοινοβούλιο συμφώνησε σήμερα να σχηματιστεί κυβέρνηση συνασπισμού και διόρισε στη θέση του πρωθυπουργού τον Αρσένι Γιατσένιουκ.
«Η χώρα μας είναι στο χείλος της οικονομικής και πολιτικής κατάρρευσης», δήλωσε ο Γιατσένιουκ, προειδοποιώντας ότι η Ουκρανία αντιμετωπίζει απειλές της εδαφικής της ακεραιτότητας, ενώ δεσμεύθηκε να συνεχίσει την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση της χώρας.

Ο ίδιος μιλώντας στο κοινοβούλιο σημείωσε ότι η νέα κυβέρνηση της Ουκρανίας θα πρέπει να λάβει αντιλαϊκές αποφάσεις ώστε να ξεπεράσει η χώρα την οικονομική κρίση.
Παράλληλα, παρουσίασε μια πορεία της χώρας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ κάλεσε τη Ρωσία να συνεργαστεί με την Ουκρανία μετά την αποπομπή του προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς.

«Δεν υπάρχει άλλος τρόπος να βγούμε (από την οικονομική κρίση) από το να λάβουμε εξαιρετικά μη δημοφιλείς αποφάσεις», προειδοποίησε. Εξάλλου υπογράμμισε ότι μια συμφωνία με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είναι ζωτικής σημασίας για τη σταθεροποίηση της γρίβνα, του ουκρανικού νομίσματος.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.