.Το εγχείρημα της «Ελιάς»


Το χθεσινό ξεκίνημα από την Αθήνα ήταν αισιόδοξο. Η προσέλευση ήταν εντυπωσιακά μεγαλύτερη της αναμενόμενης. Αλλά φυσικά δεν προδικάζει τίποτα. Απλώς επιβεβαιώνει ότι το εγχείρημα για την ελληνική «Ελιά» συγκινεί και ότι ακροατήριο υπάρχει, όπως δείχνουν άλλωστε και οι δημοσκοπήσεις. Μένει να αποδειχθεί αν όσοι μετέχουν στην Κίνηση των 58 αλλά και όσοι κινούνται πολιτικά στον χώρο της σοσιαλδημοκρατίας και της Κεντροαριστεράς θα ανταποκριθούν στις αυτονόητες ευθύνες τους.

Οι συνθήκες είναι ευνοϊκές. Τίποτα και κανένας δεν πιέζει για να οδηγηθεί η προσπάθεια το ταχύτερο δυνατό στη συγκρότηση ενιαίου κόμματος. 
Οι δύο επικείμενες εκλογικές αναμετρήσεις ?οι ευρωεκλογές και οι αυτοδιοικητικές εκλογές? αποτελούν ιδανική ευκαιρία για να καταδειχθεί έμπρακτα ότι το εγχείρημα δεν επιδιώκει να προωθήσει κομματικές επιδιώξεις ή προσωπικές φιλοδοξίες.

Αυτός είναι ο πρώτος κίνδυνος που θα πρέπει να αποτραπεί. Από τη στιγμή που θα εκλείψει η καχυποψία, η οποία εύλογα μπορεί να υπάρχει από την πλευρά κάποιων, και αν οι επιλογές των υποψηφιοτήτων και για τις δύο αναμετρήσεις γίνουν με βάση τη λογική της προώθησης ανθρώπων ευρύτατα αποδεκτών και επιστημονικά και επαγγελματικά καταξιωμένων, το στοίχημα θα έχει σχεδόν κερδηθεί.

Το χρονικό διάστημα μέχρι τη διπλή δοκιμασία της κάλπης είναι επαρκέστατο, αν φυσικά αξιοποιηθεί σωστά και αν η συμβολή όλων αποδειχθεί ειλικρινής και ανυστερόβουλη. Κι αυτό θα εξαρτηθεί από τη στάση όλων όσοι είναι σε θέση να συμβάλουν στην προσπάθεια.

Λογικό είναι να υπάρχουν διαφορετικές εκτιμήσεις ως προς τις προϋποθέσεις και την πορεία της προσπάθειας. Αλλά οι όροι αυτοί έχουν τεθεί ήδη από τους 58. Και η όποια προσπάθεια ανατροπής ή μεταβολής τους θα ερμηνευόταν ως καπέλωμα. 'Η θα επιβεβαίωνε την παροιμία «όποιος δεν θέλει να ζυμώσει, δέκα μέρες κοσκινίζει».

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.