.ΣΥΡΙΖΑ: Κασσάνδρα και ο ΟΟΣΑ;

«Κασσάνδρα και ο ΟΟΣΑ;» διερωτάται ο ΣΥΡΙΖΑ σε σημείωμά του για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, επικαλούμενος στοιχεία από την έκθεση του διεθνούς οργανισμού, προκειμένου να καταδείξει ότι «δεν είναι οι αντιπολιτευτικές ανάγκες που επιβάλλουν στον ΣΥΡΙΖΑ να διαχωρίζει τη θέση του από τις αισιόδοξες προβλέψεις της κυβέρνησης, αλλά η ίδια η πραγματικότητα».

 Επίσης, ο ΣΥΡΙΖΑ απαντά στον υπουργό Οικονομικών ο οποίος σε δήλωσή του υποστήριξε ότι η φορολόγηση στην Ελλάδα είναι κάτω από τον μέσο όρο των χωρών της Ευρωζώνης, σημειώνοντας ότι τα στατιστικά δεν αποδίδουν την πραγματικότητα, γιατί στη χώρα μας «τα μεσαία και κατώτερα οικονομικά στρώματα υπερφορολογούνται, ενώ οι ζάπλουτοι φοροδιαφεύγουν ανενόχλητοι».

Με αφορμή την έκθεση του ΟΟΣΑ, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι ο διεθνής οργανισμός ήρθε να διαψεύσει κι αυτός τις αισιόδοξες προβλέψεις της κυβέρνησης, μολονότι είναι ακραιφνής υπέρμαχος των νεοφιλελεύθερων αντιλήψεων και συμφωνεί με την πολιτική των μνημονίων.

Στην έκθεσή του για την Ελλάδα, προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο ΟΟΣΑ επιμένει στην ανάγκη συνέχισης αυτών των πολιτικών, αλλά παράλληλα προειδοποιεί για τις ενδεχόμενες αποκλίσεις του προγράμματος και επισημαίνει ότι η ελληνική κρίση αφήνει τέσσερις μεγάλες κληρονομιές: χαμηλή ανάπτυξη, υψηλή ανεργία, κοινωνικές ανισότητες, κρίση εμπιστοσύνης (ομιλία προέδρου ΟΟΣΑ Α. Γκουρία).

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.