.Η νεότερη δήμαρχος της Ευρώπης, Β. Φεγγούλη

Είναι μόλις 26 χρονών και δήμαρχος Αγραφιωτών, ενός ορεινού δήμου 12.000 ανθρώπων στην Ευρυτανία, που αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα τόσο με τις οδικές μεταφορές όσο και με τις χαμηλές θερμοκρασίες κατά τους χειμερινούς μήνες. Η δημοσιογράφος κα Βασιλική Φεγγούλη είναι η νεότερη δήμαρχος στην Ευρώπη και, μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ζητά από τους αρμόδιους υπουργούς λιγότερη γραφειοκρατία για τα επιδόματα θέρμανσης και κοινωνικής προστασίας, αλλά και παραμονή σε λειτουργία του Κέντρου Υγείας της περιοχής «που αυτή τη στιγμή εξυπηρετεί το μισό Νομό Ευρυτανίας».

 Κυρία Φεγγούλη, στα 26 σας χρόνια δεν είστε μόνο η νέα δήμαρχος στην περιοχή των Αγράφων, αλλά και η νεώτερη σε όλη τη χώρα, όπως και στην Ευρώπη. Τι σημαίνει αυτό για σας;

Μεγάλη τιμή, πρώτον, και δεύτερον πολλές ευθύνες στην πλάτη μου. Χαίρομαι, όμως, έχω και την όρεξη και τη δύναμη να δουλέψω και να αντεπεξέλθω στις ευθύνες και στις προσδοκίες που έχουν στο πρόσωπό μου τόσο οι αιρετοί συνάδελφοί μου που με στήριξαν και με όρισαν αναπληρωτή δήμαρχο στη θέση του κ. Τάτση όσο και στο πρόσωπο όλων των Αγραφιωτών που θεωρώ και πιστεύω ότι στο πρόσωπό μου βλέπουν μια νέα ελπίδα για το Δήμο Αγράφων.

 Με τι προβλήματα έχετε να αναμετρηθείτε;

Αυτή τη στιγμή έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα μεγάλο πρόβλημα του Δήμου Αγράφων που είναι οι οφειλές. Είναι ένα νομικό κομμάτι μετά τη συνένωση 5 Καποδιστριακών δήμων και τη δημιουργία του νέου Καλλικρατικού δήμου, δυστυχώς κληρονομήσαμε και οφειλές που έφθαναν το ύψος των 7 εκατ. 

Το ποσό αυτό έχει μειωθεί, απλώς εξακολουθεί να είναι μεγάλο, το οποίο πρέπει μέχρι τη λήξη της θητείας μας να μηδενιστεί. Είναι το πρόβλημα που θέλουμε να λύσουμε άμεσα, Πρώτον, αυτό. Από ?κει και πέρα έχουμε να λύσουμε και να αντιμετωπίσουμε προβλήματα καθημερινότητας ?μιλάμε για έναν ορεινό δήμο, έναν ορεινό όγκο, μιλάμε για την παλιά δημοτική ενότητα Αγράφων.

 Τα προβλήματα, λοιπόν, που έχετε τώρα και ενόψει και του χειμώνα ποια είναι;

Κατ' αρχήν, το οδικό δίκτυο. Οδικό δίκτυο, πετρέλαιο θέρμανσης, ακόμη δεν μας έχει έρθει για το επίδομα, δυστυχώς τα πράγματα είναι δύσκολα όσον αφορά και τους δημότες μας - οι περισσότεροι ασχολούνται με την κτηνοτροφία, δεν μιλάμε για πολίτες ούτε ενός κατώτερου θεού, προς Θεού, απλώς τα εισοδήματά τους είναι τόσο χαμηλά που ακόμη και το επίδομα θέρμανσης που ενδέχεται να πάρουν πρέπει να το προπληρώσουν. 

Και για να φτάσουν να προπληρώσουν το πετρέλαιο είναι δύσκολο. Εμείς ως δήμος, δεν έχει εγκριθεί ακόμη ούτε οι επιχορηγήσεις για τα σχολεία, να βάλουμε πετρέλαιο θέρμανσης στα σχολεία. 

Δόξα τω Θεώ, μέχρι στιγμής μας πάει καλά ο καιρός και δεν χρειάζεται να βάλουμε πετρέλαιο θέρμανσης ούτε στα κτίρια ούτε πουθενά. Αλλά μέχρι πότε; Φθάνουμε στα τέλη Οκτωβρίου. Θέλω και γι? αυτό η Πολιτεία να μεριμνήσει και να σκύψει πάνω από τους ορεινούς κύριους δήμους. Γιατί δεν είναι μόνο ο Δήμος Αγράφων και ο Δήμος Καρπενησίου, είναι και άλλοι νομοί στην Ελλάδα που αντιμετωπίζουν το αντίστοιχο πρόβλημα.

Τι θα ζητάγατε από τον υπουργό, τον κ. Μιχελάκη, αν τον είχατε απέναντί σας;

Τεράστια βοήθεια. Να μην κολλάμε σε γραφειοκρατίες. Έχουμε προβλήματα και μας καθυστερούν για χαρτιά. Δηλ. ήμαρτον. Κύριο θέμα, να δούμε τι θα κάνουμε -εμπλέκεται και το ΥΠΟΙΚ- για τα επιδόματα θέρμανσης, για επιδόματα κοινωνικής προστασίας σε ανθρώπους που έχουν πραγματική ανάγκη. 

Να δούμε τι θα κάνουμε με αυτούς. Πέρα από τον υπουργό Εσωτερικών, θέλω να μιλήσω και με του υπουργό Υγείας, τον κ. Γεωργιάδη. Έχουμε ένα Κέντρο Υγείας που αυτή τη στιγμή εξυπηρετεί το μισό Νομό Ευρυτανίας. 

Αυτό το Κέντρο Υγείας όχι μόνο δεν πρέπει να κλείσει, είμαστε κάθετοι, ενάντια σε αυτή τη σκέψη, αν υπάρχει τέτοια σκέψη, όπως μαθαίνουμε, στο υπουργείο για να κλείσουν τα περιφερειακά ιατρεία και τα Κέντρα Υγείας, αλλά να ενισχυθεί περισσότερο και με νοσοκόμες και με ιατρούς γιατί εξυπηρετεί πραγματικά τη μισή Ευρυτανία.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.