.Μπαν Κι Μουν: «Κάθε ώρα μετράει» στην έρευνα για χημικά στη Συρία

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Mμουν δήλωσε σήμερα ότι "κάθε ώρα μετράει" για την έρευνα των εμπειρογνωμόνων του ΟΗΕ σχετικά με την καταγγελθείσα επίθεση με χημικά όπλα στη Συρία, τη στιγμή που η Δύση εκφράζει φόβους ότι είναι ήδη πολύ αργά. "Κάθε ώρα μετράει. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε άλλη καθυστέρηση", τόνισε ο Μπαν Κι Μουν λίγες ώρες πριν από την έναρξη της αποστολής επιθεώρησης του ΟΗΕ στην περιοχή κοντά στη συριακή πρωτεύουσα όπου σύμφωνα με καταγγελίες της αντιπολίτευσης έγινε χρήση χημικών όπλων.

Το καθεστώς της Δαμασκού έδωσε το πράσινο φως για την αποστολή αυτή, αλλά οι δυτικές χώρες, ανάμεσά τους ΗΠΑ και Βρετανία, εξέφρασαν τη λύπη τους για το γεγονός ότι το καθεστώς καθυστέρησε να δώσει άδεια στους εμπειριογνώμονες του ΟΗΕ να επισκεφτούν τον τόπο της επίθεσης, επιτρέποντας έτσι να χαθούν στοιχεία. 

"Δεν μπορούμε να αφήσουμε ατιμώρητο αυτό που φαίνεται ότι είναι ένα σοβαρό έγκλημα κατά της ανθρωπότητας", πρόσθεσε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, ο οποίος πραγματοποιεί πενθήμερη επίσκεψη στη γενέτειρά του Νότια Κορέα.

Σημειώνεται πως η ομάδα των ειδικών του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών έγινε στόχος ελεύθερων σκοπευτών, δήλωσε ένας εκπρόσωπος του διεθνούς αυτού οργανισμού, καθώς μετέβαινε στο σημείο όπου καταγγέλθηκε ότι έγινε επίθεση με χημικά όπλα την περασμένη εβδομάδα. 

«Το πρώτο όχημα της Ομάδας Έρευνας Χημικών Όπλων έγινε εκ προθέσεως στόχος πολλαπλών πυροβολισμών από άγνωστους ελεύθερους σκοπευτές στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη», είπε ο εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι το αυτοκίνητο αυτό δεν λειτουργεί πλέον.
Στο μεταξύ, διήμερη σύνοδος των αρχηγών των στρατιωτικών επιτελείων δυτικών και μουσουλμανικών χωρών αρχίζει σήμερα στο Αμάν της Ιορδανίας για να εξετασθούν οι συνέπειες της σύρραξης στη Συρία.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.