.Σε εξέλιξη το 19ο Συνέδριο του ΚΚΕ


Με την εισήγηση της γγ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα, άρχισαν σήμερα οι εργασίες του 19ου Συνεδρίου του κόμματος, στον Περισσό.

Στην ομιλία της η κ. Παπαρήγα τόνισε ότι το συνέδριο δίνει απάντηση στο πώς θα οργανωθεί ο αγώνας κατά "των βάρβαρων και αντιλαϊκών μέτρων". 

Αναφέρθηκε στην πρόταση του κόμματος για μονομερή διαγραφή του χρέους και αποδέσμευση από την ΕΕ, ενώ απάντησε σε όσους στρέφονται κατά του Περισσού, τονίζοντας ότι "το ΚΚΕ σήκωσε το μεγαλύτερο βάρος των αγωνιστικών κινητοποιήσεων".

Η κ. Παπαρήγα επισήμανε ότι "η επαναστατική αλλαγή στην Ελλάδα θα είναι σοσιαλιστική. Κινητήριες δυνάμεις της επανάστασης θα είναι η εργατική τάξη ως ηγετική δύναμη, οι μισοπρολετάριοι, η φτωχή αγροτιά και τα πιο καταπιεσμένα τμήματα των μεσαίων στρωμάτων της πόλης".

Επισήμανε δε, ότι "η πάλη κατά των συνεπειών της κρίσης, η αποτροπή μεγαλύτερης χρεοκοπίας του λαού, η διέξοδος από την κρίση υπέρ του λαού μπορεί να αποτελέσει, κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις, κρίκο για την οργάνωση της εργατικής, λαϊκής αντεπίθεσης, να γίνει εφαλτήριο για την όσο γίνεται πιο μαζική υποστήριξη του αγώνα για την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων, σε συνδυασμό με την πάλη κατά του ιμπεριαλιστικού πολέμου και της με οποιονδήποτε τρόπο συμμετοχής της ελληνικής αστικής τάξης".

Η κ. Παπαρήγα άσκησε οξεία κριτική τόσο στην τρικομματική κυβέρνηση όσο και στις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση της κρίσης.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.