.Σε κανονικούς ρυθμούς η λειτουργία του μετρό


Κανονικά διεξάγονται πλέον τα δρομολόγια του Μετρό, του Ηλεκτρικού και του Τραμ, αφού αποκαταστάθηκε πλήρως η επαναλειτουργία των μέσων. Ωστόσο, δεν κυκλοφορούν οι συρμοί του Μετρό στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας - Αεροδρόμιο, λόγω της 24ωρης απεργίας του προαστιακού.
Χωρίς λεωφορεία και τρόλεϊ το Σαββατοκύριακο η Αθήνα

Xωρίς λεωφορεία και τρόλει θα είναι αύριο Σάββατο και μεθαύριο Κυριακή, η πρωτεύουσα λόγω της 48ωρης απεργίας, που κήρυξε η Ομοσπονδία Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδος (ΟΣΜΕ). 

Ωστόσο, αύριο το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη όλων των σωματείων των αστικών συγκοινωνιών και του ΟΣΕ, στα γραφεία της πρώην ΕΘΕΛ, στην περιοχή του Ρέντη, για να επανακαθορίσουν τη στάση τους. 

Εικοσιτετράωρες επαναλαμβανόμενες σε τρένα και προαστιακό

Ακινητοποιημένα θα μείνουν μετά τα μεσάνυχτα, απόψε, τα τρένα του ΟΣΕ, λόγω των 24ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών που έχει εξαγγείλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ) για το τριήμερο Σάββατο 26 - Δευτέρα 28 Ιανουαρίου. Ακινητοποιημένοι θα είναι για το ίδιο χρονικό διάστημα και οι συρμοί του προαστιακού σιδηρόδρομου.

Στους επιβάτες που έχουν εκδώσει εισιτήρια για τις ημέρες των απεργιακών κινητοποιήσεων, θα επιστρέφεται το συνολικό αντίτιμο του εισιτηρίου ή θα εκδίδεται «κουπόνι ταξιδίου» ανάλογα με την επιθυμία του επιβάτη.

Νόμιμη έκρινε το Πρωτοδικείο την απεργία σε τρόλεϊ και λεωφορεία

 Απέρριψε το Μονομελές Πρωτοδικείο την προσφυγή της «Οδικές Συγκοινωνίες ΑΕ» προκειμένου να κριθεί παράνομη η σημερινή απεργία των εργαζομένων στα τρόλεϊ και τα λεωφορεία.

Το δικαστήριο έκρινε ότι η κινητοποίηση προκηρύχτηκε κατά τρόπο νόμιμο από το ΕΚΑ και έτσι απέρριψε την αίτηση της ΟΣΥ.

  Προσφυγή των εργαζομένων στο ΣτΕ

Το «Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών» προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας και στρέφεται κατά των αποφάσεων του πρωθυπουργού και του υπουργού Ανάπτυξης για την επιστράτευση του προσωπικού του Μετρό, καθώς και την επίταξη της χρήσης των ακινήτων και κινητών της «Αττικό Μετρό Α.Ε.» και της «ΣΤΑΣΥ Α.Ε.» που είναι απαραίτητα για «την εκτέλεση του συγκοινωνιακού έργου». 

Ειδικότερα, οι εργαζόμενοι στο Μετρό ζητούν να εκδοθεί προσωρινή διαταγή του πρόεδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας η οποία να «παγώνει» άμεσα τις επίμαχες αποφάσεις του πρωθυπουργού και του αρμόδιου υπουργού, όπως επίσης να ανασταλούν και να ακυρωθούν οι επίμαχες κυβερνητικές αποφάσεις για τη επίταξη.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.