.Μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχη για την αντιμετώπιση της κρίσης

Μήνυμα για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης με πνευματικό τρόπο, ώστε αυτή να αποδειχτεί πολύτιμη διέξοδος για την εξεύρεση της πραγματικής ευτυχίας, απηύθυνε απόψε, από τη Θεσσαλονίκη, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. 

Κατά τη δοξολογία που τελέστηκε στον Ναό του Τιμίου Προδρόμου στη Νεάπολη, ο προκαθήμενος της Ορθοδοξίας σημείωσε ότι είναι απαραίτητο ο ελληνικός λαός να οπλιστεί με υπομονή και ελπίδα για να μπορέσει να αντεπεξέλθει στις δυσκολίες του καθημερινού βίου.
 
Στις 5 το απόγευμα, πλήθος πιστών επιφύλαξε ενθουσιώδη υποδοχή στον Οικουμενικό Πατριάρχη, κατά την άφιξή του στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης. Στη συνέχεια, με πομπή, κλήρος και λαός συνόδεψαν τον πατριάρχη στον Καθεδρικό Ναό Τιμίου Προδρόμου, όπου τελέστηκε η δοξολογία. 

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα παραμείνει στη Θεσσαλονίκη μέχρι τις 27 Οκτωβρίου, προκειμένου να παρακολουθήσει τις εορταστικές εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της πόλης και για τον Άγιο Δημήτριο. 
 Την Κυριακή, θα πραγματοποιηθεί ο όρθρος και Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στον ναό του Τιμίου  Προδρόμου Νεαπόλεως και πατριαρχικό τρισάγιο στη μνήμη του ακαριστού μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, Διονυσίου. θα ακολουθήσουν αποκαλυπτήρια προτομής του Διονυσίου, ενώ στις 5 το απόγευμα θα γίνουν εγκαίνια του Συσσιτίου και Πνευματικού Κέντρου του Ιερού Ναού Αγίων Πάντων Ξηροκρήνης "Σταθμός Αγάπης"

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.