.Μηνύματα ενότητας από τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και τον Πατριάρχη Κύριλλο

Mε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια και τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, θα συναντηθεί το πρωί της Δευτέρας ο Πατριάρχης Μόσχας και Πάσης Ρωσίας κ. Κύριλλος, στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Ελλάδα. 

Νωρίτερα, ο κ. Κύριλος θα παρασημοφορηθεί από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησιάς της Ελλάδας, σε πανηγυρική συνεδρίασή της. 

Στη συνέχεεια θα αναχωρήσει για τη Θεσσλονίκη, όπου θα επισκεφθεί τον Άγιο Δημήτριο και θα συναντηθεί με τον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο προτού αναχωρήσει για το Άγιον Όρος.
Στους μακραίωνους δεσμούς των δύο Εκκλησιών αναφέρθηκε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος από άμβωνος, κατά το κυριακάτικο συλλείτουργο με τον Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κύριλλο, στο ναό του Αγίου Παντελεήμονα Αχαρνών.

«Μας συνδέουν κοινές ιστορικές μνήμες και κοινοί αγώνες και επιπλέον, μας ενώνουν η μυστηριακή ζωή και η κοινή μαρτυρία κατά την εκπλήρωση της αποστολής μας στον σύγχρονο κόσμο» τόνισε ο κ. Ιερώνυμος επισημαίνοντας ότι «η οικοδόμηση της ενότητος της Εκκλησίας δεν είναι κάτι δεδομένο, αλλά επιβεβαιώνεται μέσα στην εμπειρία του εκκλησιαστικού Σώματος. 
Είναι καρπός του Αγίου Πνεύματος και του διαρκούς αγώνος της εκκλησιαστικής κοινότητος».

Στην αντιφώνησή του, ο Ρώσος Πατριάρχης σημείωσε ότι «σήμερα λαοί πολλών χωρών με μακραίωνη ιστορία του χριστιανισμού αντιμετωπίζουν μια πολύ σοβαρή πολιτιστική πρόκληση: να ζουν με τον Θεό ή χωρίς Αυτόν, να δεχθούν ως κανόνα την άρση παντός ηθικού περιορισμού ή να έχουν ως γνώμονα την ανατεθείσα υπό Αυτού σε μας ευθύνη του λόγου και των πράξεων, των ψηφιζομένων νόμων και γενικώς της κατευθύνσεως της ζωής». 

Η επίσκεψη του Ρώσου Πατριάρχη αποτελεί ξεχωριστό εκκλησιαστικό γεγονός, το οποίο όμως έχει και άλλες πολιτικές προεκτάσεις, δεδομένων των σχέσεων του Ρώσου Πατριάρχη με την πολιτική ηγεσία της Ρωσίας και προσωπικά με τον Βλ. Πούτιν, αλλά και του προφίλ του συγκεκριμένου ιεράρχη.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.