.Πυρετώδεις διαβουλεύσεις στη Λευκωσία


Έτοιμο να συζητήσει τις προτάσεις της κυπριακής κυβέρνησης είναι το Eurogroup, όπως προέκυψε από την τηλεδιάσκεψη που ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ. Μεταξύ άλλων επισημαίνεται ότι χρειάζεται ανάλυση της τρόικας για τη νέα κυπριακή πρόταση. Στο ανακοινωθέν καθίσταται σαφές ότι είναι έτοιμο να βοηθήσει.

Παράλληλα η Ρωσία καθιστά σαφές ότι το μόνο που τίθεται επί τάπητος είναι το θέμα της επιμήκυνσης της αποπληρωμής του δανείου των 2,5 δισ., ενώ απορρίπτεται η αίτηση χορήγησης νέου δανείου 5 δισ.

Εκτός ατζέντα τίθεται ντε-φάκτο η πώληση της Λαϊκής Τράπεζας η οποία διασπάται σε bad και good bank και το καλό κομμάτι εισφέρεται σε δεύτερη φάση στην Τράπεζα Κύπρου.

Τα νέα στοιχεία τροποιούν ουσιοδώς το σκηνικό και προκαλούν ανατροπές στις υφιστάμενες ισοροπίες ενώ θέτουν σε επιφυλακή την Αθήνα και την Τράπεζα της Ελλάδος για άμεση ανάληψη δράσης για τα υποκαταστήματα των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα.

Παράλληλα τρία νομοσχέδια κατέθεσε η κυπριακή κυβέρνηση πριν από λίγο στην Βουλή με την μορφή του κατεπείγοντος. 

Αυτά θα συζητηθούν πρώτα στην Επιτροπή Οικονομικών και μετά τα δύο θα πάνε για ψήφιση στην Ολομέλεια. Εξάλλου, αύριο ο πρόεδρος Αναστασιάδης θα έχει συνάντηση με το κλιμάκιο της τρόϊκας.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.