.Β. Σόιμπλε προς Αλ. Τσίπρα : Μονόδρομος η λιτότητα


Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε σήμερα προς τον αρχηγό της ελληνικής αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα πως δεν υπάρχει εναλλακτική επιλογή από το αυστηρό πρόγραμμα λιτότητας που εφαρμόζεται από την ελληνική κυβέρνηση με επικεφαλής τους συντηρητικούς.
 "Ο υπουργός Σόιμπλε είπε κατηγορηματικά στον κ. Τσίπρα ότι δεν υπάρχει εναλλακτική επιλογή από την ... εφαρμογή του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής. 

Ο υπουργός Σόιμπλε κάλεσε τον κ. Τσίπρα να υποστηρίξει το δρόμο που έχει υιοθετηθεί", δήλωσε προς το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς πηγή του υπουργείου.
Χρήσιμη και εποικοδομητική χαρακτήρισε την συνάντησή του με τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και έκανε λόγο για «φιλικό κλίμα» και «καλή αρχή». 

Ο κ. Τσίπρας μετά το τέλος της συνάντησης, η οποία διήρκεσε περίπου μία ώρα, τόνισε ότι ανέλυσε τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την έξοδο από την κρίση και επανέλαβε ότι «τα σχέδια λιτότητας έχουν αποτύχει».
 
«Τα μνημόνια της λιτότητας τα απέρριψε η ίδια η ζωή. Και τώρα πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις επιπτώσεις. Να αντιμετωπίσουμε την εξαθλίωση την ανεργία, την άνοδο του φασισμού. 

Αυτός ο εφιάλτης δεν μπορεί να ξαναγυρίσει ούτε να επεκταθεί στην Ευρώπη» δήλωσε ο κ. Τσίπρας και επισήμανε την ανάγκη, «τόσο να χαραχθεί μια εναλλακτική οικονομική πολιτική, όσο και να υπάρξει κοινωνική δικαιοσύνη, για να μπορούν να σταθούν οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις για την ανοικοδόμηση του κράτους  και την παραγωγική ανασυγκρότηση».

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.